Δευτέρα, Ιανουαρίου 22

Στα χέρια της Vodafone η Cyta Hellas

Στα χέρια της Vodafone η Cyta Hellas
Vodofone έδειξε το δ.σ της Cyta στην Κύπρο ως προτιμώμενο πλειοδότη για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas. Υπενθυμίζεται ότι για τη Cyta Ελλάδος προσφορές κατέθεσαν η Vodafone και η Wind στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Στην επίσημη ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το αντίτιμο, με τις πληροφορίες προηγούμενων ημερών, ωστόσο, να έκαναν λόγο για πρόταση περί τα 120 εκ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυπριακή Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά η συμφωνία θα συζητηθεί με τη νέα σύνθεση του κυπριακού κοινοβουλίου.
Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή.
Όσον αφορά την Ελλάδα οι ανακατατάξεις και οι τάσεις συσσώρευσης συνεχίζονται στον κλάδο. Να σημειωθεί ότι το 2016 η Cyta κατέγραψε αύξηση ενεργών συνδέσεων 76% και εσόδων από τις υπηρεσίες κινητής. Η μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 75%, ανήκει στις υπηρεσίες Κινητής Συμβολαίου.
Συνολικά, ο αριθμός πελατών Κινητής (Συμβολαίου και Καρτοκινητής), στο τέλος του 2016, ανήλθε στις 51 χιλιάδες, αριθμός που αναλογεί στο 17% της βάσης πελατών Σταθερής σε σχέση με το 2015, όπου η ίδια αναλογία αντιστοιχούσε στο 9%.
Έτσι,ο αριθμός πελατολογίου κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την Σταθερή και 51 χιλιάδες για την Κινητή.sofokleousin.gr