Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΠΟΛΙΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΑΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ--- Μήνυμα Κοστέλο στους Έλληνες: Μεταρρυθμίσεις για άλλα 10 χρόνια και ισχυρή εποπτεία

Σε ισχυρό πλαίσιο εποπτείας θα χρειαστεί να παραμείνει για ακόμα δέκα χρόνια η χώρα μας, ενώ θα παραμείνει και σε «ρυθμό» μεταρρυθμίσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο.

«Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα» σημείωσε μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο Ν. Κοστέλο, σύμφωνα με τα ΝΕΑ.
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες, κάποιες από τις οποίες έχουν δρομολογηθεί» και πρόσθεσε ότι «στην περίπτωση των βαθιών και κύριων μεταρρυθμίσεων θα χρειαστούν πέντε και σε ορισμένες περιπτώσεις δέκα χρόνια σταθερής εφαρμογής για να αποδώσουν».

Μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία, όπως είπε, «συνεχίζει να κινείται σε μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα» ενώ όσον αφορά το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης με 700.000 αποδέκτες είπε ότι «δεν είναι γενναιόδωρο σύστημα».