Κυριακή, Φεβρουαρίου 11

Ο καιρός σήμερα Κυριακή 11/2

Την Κυριακή 11/2 αναμένεται άστατος καιρός με βροχές σε όλη την χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά. Καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα.


Η θερμοκρασία σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 4, στη Θεσσαλία από 6 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 15, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Από το πρωί όμως θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το πρωί όμως θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς.