Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19

Ο καιρός σήμερα Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και τις πρωινές ώρες περιμένουμε κατά κανόνα ασθενείς τοπικές βροχές σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Μακεδονία και στο Ιόνιο. Γρήγορα οι βροχές στο Βόρειο και Νότιο Ιόνιο θα ενταθούν και θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16, στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 6 έως 16, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτιροι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το πρωί, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.