Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ! Μείωση 40% στα πρόστιμα για όσους πληρώνουν σε 30 ημέρες…

9

Κίνητρα για την εξόφληση φόρων και προστίμων δίνει το υπουργείο. Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ δίδονται οι διευκρινήσεις για τη μείωση προστίμων και πρόσθετων φόρων που έχουν επιβληθεί.
Η μείωση φτάνει το 40%, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν δηλαδή μόνο το 60% του προστίμου, αρκεί να εξοφλήσουν το ποσό μέσα σε 30 ημέρες από την ημέρα που αυτό επιβάλλεται.

Με την εγκύκλιο ορίζεται ότι παρέχεται στον φορολογούμενο η δυνατότητα να αποδεχθεί, με ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη δήλωση, η οποία υποβάλλεται στον προϊστάμενο της υπηρεσίας που εξέδωσε την πράξη προσδιορισμού του φόρου, εντός της προθεσμίας για άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής,
Προϋπόθεση είναι η εξόφληση της προκύπτουσας οφειλής εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης για την παροχή μείωσης στο 60% του επιβληθέντος προστίμου.
Επίσης, προβλέπεται ότι η μείωση του προστίμου ή του πρόσθετου φόρου εφαρμόζεται και επί των εκκρεμών στις 17.1.2018 υποθέσεων.
Αν η εξόφληση δεν διενεργηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η ανωτέρω μείωση δεν ισχύει και παραμένει απαιτητό το σύνολο του ποσού.