Κυριακή, Φεβρουαρίου 4

Οι Αρχαιοφύλακες καταγγέλλουν την απόλυση 5 υπαλλήλων αορίστου χρόνου

«Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ» Φωτογραφία: AP

Σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει, την «ανάλγητη απόφαση της απόλυσης πέντε αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργαζόντουσαν συνεχώς επί 15ετία».

Παράλληλα συμππληρώνει: «Πέντε εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, χωρίς να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα, χωρίς να έχουν κάνει χρήση πλαστών εγγράφων, βρίσκονται ξαφνικά στον δρόμο της απόγνωσης και της απελπισίας» και συνεχίζει:
«Ότι δεν “κατάφεραν” οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το “κατάφερε” η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ζητά:
«Την άμεση ανάκληση της απόλυσης των πέντε αρχαιοφυλάκων, 
Δημόσια δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού για την συνέχιση λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και την διασφάλιση εργασίας όλων των υπαλλήλων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
Την ανάκληση της “καρατόμησης” του Δ/ντη του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και την τοποθέτηση νέου κομματικού Δ/ντη.
Την ανάκληση της κομματικής- συνδικαλιστικής δίωξης Μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΕΥΠΠΟ, ο οποίος για ένα πειθαρχικό παράπτωμα όπου είχε τιμωρηθεί πριν 10 χρόνια, εγκαλείται ξαφνικά να απολογηθεί σε Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο».
Τέλος, καλεί όλους τους Αρχαιοφύλακες στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της χώρας να είναι έτοιμοι να αποδείξουν την αλληλεγγύη τους στους πέντε απολυμένους συναδέλφους και όλοι μαζί να πετύχουν την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Πηγή: iefimerida.gr