Κυριακή, Φεβρουαρίου 18

Πτώση αεροπλάνου με 66 επιβάτες στο Ιράν: Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής

Οι Αρχές ανακάλεσαν αρχική ανακοίνωση

Η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί. airplane"Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών" και των μελών του πληρώματος, δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπαΐ, ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι και οι 66 επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη με προορισμό την πόλη Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ, στα βουνά του Ζαγκρός.


Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), "συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ" (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν "50 με 60 επιβάτες" και ότι "όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων ήταν σε συναγερμό".
Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς "λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα", δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε "60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος" όταν "εξαφανίστηκε από τις οθόνες ραντάρ σήμερα το πρωί", και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.
Το αεροσκάφος ένα ATR 72 της Aseman Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του, περίπου στις 5 π.μ. τοπική ώρα.
  • matrix24.gr