Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ . ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ

ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ--Αμανατίδης: Το 2018 έτος σταθμός για την αρχή του τέλους της κρίσης

Αμανατίδης: Το 2018 έτος σταθμός για την αρχή του τέλους της κρίσης
Την πεποίθησή του ότι η φετινή χρονιά θα είναι «ένα έτος σταθμός, που θα σηματοδοτήσει την αρχή του οριστικού τέλους της κρίσης μεταβαίνοντας από την εποχή των μνημονίων σε εκείνη των μεγάλων εθνικών στόχων», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε στην απονομή βραβείων στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Greek Hospitality Awards». Ενός θεσμού που, για τέταρτη χρονιά έχει, ως στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον ξενοδοχειακό κλάδο και πρωτοπορούν βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα του εθνικού τουριστικού προϊόντος μας.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι η «έξοδος από την κρίση δεν είναι ζήτημα στενά οικονομικό, αλλά και ζήτημα κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής», καθώς την τελευταία τριετία «δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και να ενισχυθεί και στην οποία ο τομέας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων συμβάλλει καθοριστικά, όπως άλλωστε και στην οικονομία». Αναφερόμενος δε στα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων επισήμανε ότι η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού είναι αποτέλεσμα υποδειγματικής εφαρμογής στην πράξη του στρατηγικού πλεονεκτήματος της χώρας μας, του συνδυασμού ανθρώπινου κεφαλαίου, υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και υποδομών και γεωστρατηγικής θέσης, που αποτελούν εχέγγυο αναπτυξιακής δυναμικής.

Η Ελλάδα «αποτελεί ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και ένα από τα σημαντικότερα οικολογικά και πολιτισμικά κέντρα», καθώς «εξακολουθεί να είναι και να αναγνωρίζεται ως ο κύριος πόλος σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Αμανατίδης αναδεικνύοντας ότι ο προνομιακός συνδυασμός ασφάλειας και εξαιρετικού κλίματος, υψηλών υπηρεσιών και υποδομών, ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου, παρέχει ανεξάντλητες δυνατότητες επέκτασης του τουριστικού προϊόντος της χώρας, όπως για παράδειγμα του συνεδριακού και θρησκευτικού τουρισμού. Ειδική μνεία έκανε στο πλαίσιο αυτό στην άριστη συνεργασία των κατά τόπους γραφείων του ΕΟΤ με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, αλλά και τη διευκόλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τις απαιτούμενες θεωρήσεις που συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτική μας ενίσχυσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ