Παρασκευή, Φεβρουαρίου 2

ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ!

Ζόραν Ζάεφ: Το όνομα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και των δύο λαών --ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΓΙΝΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Ζόραν Ζάεφ: Το όνομα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και των δύο λαών
Την άποψη ότι η λύση στο ονοματολογικό πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά μονόδρομο για την οικοδόμηση διατηρήσιμων εταιρικών σχέσεων.

Η δήλωση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της τοποθέτησης του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, ότι η Αθήνα δεν έχει θέσει ζήτημα ταυτότητας στις διαπραγματεύσεις.

«Ελπίζω ότι θα βρούμε λύσεις που θα είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές. Ελπίζω πως η λύση θα διατηρεί την αξιοπρέπεια των ''Μακεδόνων'' και των Ελλήνων πολιτών» προσέθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλώντας στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό Nova.

Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει τυχόν λύση για το όνομα σε δημοψήφισμα, όπως μεταδίδει το κρατικό σκοπιανό πρακτορείο MIA.

Τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του σκοπιανού λαού για λύση.

Ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 και συνεπώς θα είναι δυνατή η ένταξη της FYROM στο NATO στη σύνοδο της Συμμαχίας τον Ιούλιο.