ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΨΑΛΛΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό - Ζήτησε δημοψήφισμα

Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό - Ζήτησε δημοψήφισμα
Σε χιλιάδες κόσμου μίλησε σήμερα στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό. Ο Μίκης ξεκίνησε την ομιλία του στις 14.40 και ολοκληρώθηκε στις 15.15.

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα πατριωτικά φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» ανέφερε στην εισαγωγή του.

«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές» συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι πολλές γενιές Σκοπιανών έχουν γαλουχηθεί με το ψέμα ότι είναι απευθείας απόγονοι των βασιλέων της αρχαίας Μακεδονίας, του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Απειλούμαστε από αυτή τη χώρα, τα λένε στο Σύνταγμά τους και στα σχολικά βιβλία», πρόσθεσε, και κατηγόρησε για «εθνομηδενισμό» όσους κάνουν πως δεν βλέπουν. Κλείνοντας την ομιλία του, που συχνά διακοπτόταν από συνθήματα, υπογράμμισε πως πρέπει να αποφασίσει, τελικά, ο κυρίαρχος λαός, μέσα από δημοψήφισμα. «Η Μακεδονία είναι μία. Και ήταν, είναι και θα είναι ελληνική».

Δείτε την ομιλία του:

Τα συνθήματα

«Μίκη αλλάζεις την ιστορία, κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο, την ώρα της ομιλίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Άλλες στιγμές φώναζαν: «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», άλλα και το βασικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».zougla.gr