Τρίτη, Φεβρουαρίου 20

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
Ο Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, διοχετεύει με κατάλληλη κάλυψη ριζοσπαστικά ισλαμιστικά προγράμματα στα Σκόπια.

Τα Σκόπια αποτελούν μια στρατηγική βαλκανική δίοδο, που φυσικά κανένα δεν αφήνει αδιάφορο. Είτε το δει κανείς από ενεργειακή η επιχειρηματική ή συγκοινωνιακή ή επιχειρησιακή άποψη, έχουν την ιδιαίτερη και στρατηγική γεωπολιτική αξία τους.
Είναι λοιπόν φυσικό να επιθυμούν όλοι να έχουν τα Σκόπια υπό την επιρροή τους προκειμένου να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα. Από όλους η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα για να έρθει σε μια φυσιολογική σχέση με τους Σκοπιανούς μιας και πολλά χρόνια διατηρείται η γνωστή ονοματολογία.

Από την άλλη η Τουρκία εκμεταλλεύεται το κενό της Ελλάδας και ο Ερντογάν προωθεί την ισλαμιστική του ατζέντα με γοργούς ρυθμούς. Φυσικά για τον ίδιο είναι ευχή η Ελλάδα και τα Σκόπια να μην μπορέσουν ποτέ να συνεννοηθούν.

Εδώ λοιπόν δημιουργείται η μεγάλη απειλή από τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και είναι μεγάλο σφάλμα να ισχυρίζονται ορισμένοι ότι δεν υπάρχει απειλή από Βορρά. Φυσικά και δεν εννοούμε ότι απειλείται από τους Σκοπιανούς αλλά είναι βέβαιο ότι αναπτύσσεται μια τεράστια απειλή από την Τουρκία που έχει διεισδύσει στα Σκόπια υπό τον ισλαμιστικό μανδύα.

Έτσι, ο Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, διοχετεύει με κατάλληλη κάλυψη ριζοσπαστικά ισλαμιστικά προγράμματα στα Σκόπια. Τα Σκόπια έχουν στοχευθεί από μια ισλαμιστική ατζέντα που κατευθύνεται απευθείας από τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει μηχανισμούς και δράσεις για την ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων της χώρας. Η Άγκυρα βλέπει την χώρα των Σκοπίων, με την ποικιλόμορφη δημογραφική αλλά και στρατηγική θέση, σαν μία πύλη και ένα εφαλτήριο για την προώθηση των ισλαμιστικών προγραμμάτων του καθεστώτος Ερντογάν στα Σκόπια αλλά και την ΝΑ Ευρώπη στο σύνολο της.

Η στρατολόγηση νεαρών μουσουλμάνων από τα Σκόπια ενθαρρύνεται από τις ισλαμικές ΜΚΟ που έχουν την πολιτική και οικονομική στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν, ενώ επίσημες τουρκικές κυβερνητικές υπηρεσίες εμπλέκονται με ευφυείς μεθόδους στην υποστήριξη και υποκίνηση αυτών των προσπαθειών προσηλυτισμού. Στην πρώτη γραμμή δύο τουρκικές ισλαμικές ΜΚΟ προπορεύονται των άλλων, παρότι υπάρχουν και ορισμένες που εργάζονται παρασκηνιακά επίσης. Η μία είναι η Οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρωπιστική ανακούφιση (İnsan Hak veHürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή  İHH στα Τουρκικά), που αποτελεί μια κυβερνητική ισλαμική οργάνωση η οποία έκανε λαθρεμπόριο όπλων στην  al–Qaeda, αλλά και σε τζιχαντιστές στην Συρία και την Λιβύη. Σύμφωνα με μια εμπιστευτική έρευνα του 2014 αποκαλύφθηκε ότι ο επικεφαλής της İHH, Bülent Yıldırım, συνεργαζότανε πολύ στενά με τον αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ (Turkey’s National Intelligence Organization), Hakan Fidan, καθώς και με έναν έμπιστο σύμβουλο του Ερντογάν.

Η δεύτερη ΜΚΟ είναι το κοινωνικό ίδρυμα «Social Fabric Foundation» ή στα τουρκικά  «Sosyal Doku Vakfı». Πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο  Nureddin Yıldız (ή Nurettin), ένας ιμάμης που έχει στενότατες σχέσεις με τον Ερντογάν. ΟNureddin συχνά κάνει κηρύγματα σε ομάδες νεαρών ατόμων που οργανώνονται από το ίδρυμα, το οποίο ελέγχεται από την οικογένεια του Ερντογάν αλλά και από την νεολαία του κόμματος του (AKP). Αυτός ανοιχτά υποστηρίζει το τζιχάντ και περιγράφει την δημοκρατία σαν ένα σύστημα των απίστων το οποίο  εξαπατά τον κόσμο προκειμένου να αποκτά εξουσία και δύναμη. Ο Yıldız είναι ο άνθρωπος ο οποίος ριζοσπαστικοποίησε τον νεαρό αστυνομικό ο οποίος δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτός επίσης είναι που προτείνει να δολοφονούνται και να τους κόβονται τα κεφάλια και τα χέρια όσων ασκούν κριτική στον Ερντογάν αντί να φυλακίζονται !!!

Προκειμένου ο Ερντογάν να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης στα Σκόπια έχει διορίσει την αντιπρόεδρο του κόμματος του, Tülin Erkal Kara, ως Πρέσβειρα τον Ιούνιο του 2016. Η Kara δηλαδή είναι ένα πολιτικό πρόσωπο και όχι διπλωμάτης καριέρας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η δουλειά της δεν περιορίζεται σε διπλωματικές ευγένειες και παράθεση δεξιώσεων. Η  Kara έχει πολύ δουλειά με την διαχείριση των κινήσεων της τουρκικής ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών μεταξύ Άγκυρας και Σκοπίων, τα μέλη των οποίων φιλοξενεί πολύ συχνά στην κατοικία της, ως ορμητήριο για τις μυστικές τους αποστολές σε όλα τα Βαλκάνια.

Θεωρούμε ότι αυτή η προσέγγιση των Σκοπίων από την Τουρκία, θα δώσει την ευκαιρία στον Ερντογάν όχι μόνο να συνεχίσει το επεκτατικό έργο του, αλλά και να αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια στο μέτρο και στις περιοχές που θα επιλέγει κάθε φορά. Φυσικά η Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι αποτελεί στόχο προτεραιότητας. Συνεπώς η «ανύπαρκτη απειλή» από βορρά, όπως κακώς ισχυρίζονται ορισμένοι, «ζει και βασιλεύει» και αν δεν ελεγχθεί θα μας αιφνιδιάσει δυσάρεστα στο εγγύς μέλλον.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

ΠΗΓΗ: ambassadorsatlarge.com