Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26

Κ. Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο και επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου να παίρνει το επίδομα»

Κ. Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε στην κ.Αντωνοπούλου να παίρνει το επίδομα»
«Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της
να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στην Ολομέλεια.

«Υπονομεύετε μια πρόταση, μια ιδέα η οποία ενώ επί της αρχής είναι σωστή, υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. Η πρόταση σας είναι αποσπασματική, δεν εντάσσεται σε κανένα πλαίσιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύνδεσης της με την αγορά εργασίας. Η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά χωρίς σχέδιο και μελέτη», ανέφερε για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη πραγματικότητα και τρέχει να προλάβει τα μηχανογραφικά.

«Είναι ένα νομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι και γίνεται για να μαζέψετε ψήφους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον υπουργό να είναι ειλικρινής για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. «Όταν γράφατε το νομοσχέδιο δεν είχατε κατά νου την πραγματική αναβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και γι' αυτό δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο τα άλλα ΤΕΙ της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Εμείς θέλουμε ουσιαστική Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση», ανέφερε και τόνισε ότι όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών στην Αττική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ