Σάββατο, Φεβρουαρίου 17

«Όταν μία κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ΜΚΟ, τότε οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται ως κυβερνήσεις».Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα.

Γράφει η Χριστίνα
Στην Λέσβο είναι σε όλους γνωστό ότι αλωνίζουν αρκετές ΜΚΟ και κάποιες απ αυτές είναι Ισραηλινών συμφερόντων .Που ακούστηκε αυτό άτομα άλλου κράτους μα είναι πάνω σε ελληνικό έδαφος και να υποδέχονται λαθρομετανάστες.
Τυπικά μία ΜΚΟ, (με πολύ απλά λόγια για να μην μιλήσω με οικονομικούς ορούς) είναι μία νόμιμα συσταθείσα οργάνωση σε εθελοντική βάση από πολίτες ή ομάδες ατόμων, η οποία δεν αποτελεί
τμήμα κάποιας κυβέρνησης ούτε έχει ως στόχο το «οικονομικό όφελος» γι’ αυτό το λόγο καλούνται σπανιότερα και ως Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ΜΚΟ διατηρεί το ξεχωριστό της καθεστώς στο ότι εξαιρεί από τη δομή της κυβερνητικά στελέχη ή άτομα που εργάζονται για κυβερνήσεις, αλλά μπορεί να δεχθεί ως μέλη της αντιπροσώπους επιχειρήσεων είτε ως προσωπικό είτε ως διευθυντικά στελέχη.
Τώρα για να έρθουμε στην ουσία. Μόνο πάνω στην Λέσβο δρουν μεταξύ 80 και 100 ΜΚΟ. Τα αληθινά τους κίνητρα όμως όπως και η δράση τους είναι «άγνωστα». Οι κάτοικοι έχουν φωνάξει αμέτρητες φορές αλλά τα ΜΜΕ όμως που εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία θάβουν το θέμα, κι ενώ οι καταγγελίες που φτάνουν από την Λέσβο για τη δράση τους είναι δεκάδες αυτοί τα αποσιωπούν εσκεμμένα. Η απουσία του κράτους και η οδηγία για εξαφάνιση κάθε ελέγχου στα θαλάσσια σύνορα, έχει δώσει στις ΜΚΟ καθεστώς «κράτους εν κράτει».
Στις αρχές ένας δημοσιογράφος του CNN για την κατάσταση στη Λέσβο είχε πει «Όταν μία κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως ΜΚΟ, τότε οι ΜΚΟ συμπεριφέρονται ως κυβερνήσεις».Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Περιοχές νησιών (Κω Λέσβος Χίος Σάμος) έχουν καταληφθεί και έχουν μετατραπεί σε φέουδα, σε no-go-zones. Εκεί στήνουν δικούς τους καταυλισμούς «υποδοχής και περίθαλψης μεταναστών».
Στο βορειοανατολικό τμήμα της Λέσβου, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αφίξεων, οι ακτές είναι γεμάτες σωσίβια και προσωπικά αντικείμενα των αλλοδαπών. Εκεί νέες ΜΚΟ ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια εν μιά νυκτί με εξοπλισμό εκατομμυρίων καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο, χωρίς καμία άδεια, χωρίς κανένας να μπορεί να εισέρχεται στους αυτοσχέδιους αυτούς καταυλισμούς, και χωρίς έλεγχο του προσωπικού που απασχολείται εκεί. Κοινό μυστικό αποτελεί δε το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Λέσβου κ.Γαληνός έχει αποκομίσει και βγάλει στο εξωτερικό πάααρα πολλά λεφτά συν του ότι έχει τακτοποιήσει και τα παιδιά του , ενώ ο κόσμος δεν λαμβάνεται υπ όψιν όσο κι αν αντιδρά.
Πολλοί απ τους παράτυπους μετανάστες που έρχονται στο νησί πριν μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα πετάνε τα νόμιμα επίσημα έγγραφά τους για να καταγραφούν ως Σύριοι.
Για όλες αυτές λοιπόν τις ΜΚΟ θα έπρεπε να πέσει σκούπα.
Δρουν ανεξέλεγκτα, δρουν κατασκοπευτικά και το λέω συνειδητά αυτό. Για πηγαίνετε εσείς σε κάποιο άλλο κράτος πχ. Ισραήλ να καθίσετε σε μια παραλία του και να υποδέχεστε μετανάστες; Εν ριπή οφθαλμού θα σας συνελάμβαναν και θα μας φυλάκιζαν ως κατάσκοπο και προδότη. Εκτελεστικό απόσπασμα θα σας πήγαιναν. Άρα τις πταίει??? Η Ελληνική κυβέρνηση που με την πολιτική των ανοικτών συνόρων (μπάτε σκύλοι κι αλέστε) έφερε αυτή την κατάσταση. Και για να σας δώσω κάποια παραδείγματα η ΜΚΟ ΜΟAS (Migrant Offshore Aid Station) η οποία ανήκει στον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Κρίστοφερ Κατραμπόνε (Christopher Catrambone), με δραστηριότητες σε Ιράκ και Αφγανιστάν, έφθασε στην Λέσβο στις 19 Δεκεμβρίου του 2015. Κύριος τομέας δραστηριότητάς της το νεότευκτο πλοίο έρευνας και διάσωσης “Topaz Responder”.
Το σκάφος με μεσολάβηση του πρώην υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη κατέπλευσε στο Αγαθονήσι στα μέσα Ιανουαρίου 2016. Σε αυτό ο Βρετανός δημοσιογράφος Patrick Kingsley του Gurdian μέσω tweeter έκανε γνωστή τη θέση του σκάφους.
Αυτό έχοντας δύο μεγάλους προβολείς αναμμένους λειτουργούσε ως σημείο αναφοράς για την ναυτιλία των πλωτών προσφύγων και παράνομων μεταναστών!
Μία άλλη ΜΚΟ η οποία επίσης δραστηριοποιείται στη Λέσβο είναι η One Nation. Με σαφή ισλαμικό προσανατολισμό έχει ως έδρα της τη Βρετανία και σήμα της τον υψωμένο δείκτη του χεριού – χαρακτηριστική χειρονομία της οργάνωσης ISIS. Η οργάνωση έχει αναφερθεί ότι προχωρά από μόνη της στην κατόπιν συνεννόησης καθοδήγηση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στη Λέσβο.
Βλέποντας και διαβάζοντας κανείς όλα αυτά τι να υποθέσει. Πως ένα νησί να τα βάλει με όλους αυτούς, όταν όλα έχουν ξεκινήσει από άνωθεν?? Απλά κάποιοι από μας κάποια στιγμή βρίζανε τους Μυτιληνιούς και λέγανε Καλά να πάθουν αφού ψήφισαν Συριζα, λες και ο Συριζα βγήκε μόνο απ την Λέσβο, άλλα μέρη της ανά την επικράτεια της Ελλάδος δεν τον ψήφισαν??? Αλλά βέβαια πως θα μας έχουν διαιρεμένους και χειραγωγίσιμους?? Γιατί λαός ενωμένος, μονοιασμένος ποτέ νικημένος.

 .triklopodia.gr