Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22

“Βάστα Τούρκο να γεμίσω”!!!

Πως έχουμε χάσει στον επικοινωνιακό πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα.


Ο πόλεμος νεύρων τον οποίο διεξάγει εδώ και αρκετό καιρό η τουρκία εναντίον της Ελλάδας, περιλαμβάνει και μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» δήθεν ειδήσεων οι οποίες μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, διοχετεύονται στην ελληνική κοινή γνώμη με στόχο τη δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας και την αναζωπύρωση της «τουρκοφοβίας» μας.
Τα ελληνικά ΜΜΕ στις περισσότερες περιπτώσεις «καταπίνουμε αμάσητα» όσα οι τούρκοι-κολυβάδες μας σερβίρουν!
Κάποιοι για να «κάνουν νούμερα» ή να πουλήσουν εφημερίδες κι άλλοι επειδή δεν βλέπουν καμία διαρροή ή ανακοίνωση από ελληνικές πηγές που να διαψεύδουν τα τουρκικά σενάρια.
Με λίγα λόγια στη μάχη της επικοινωνίας είμαστε ακόμη στη λογική του … «βάστα τούρκο (κολυβά) να γεμίσω»!
Η ελληνική κοινή γνώμη τρομάζει, ανησυχεί και πολίτες ψάχνουν στα συρτάρια τα απολυτήρια τους περιμένοντας τον πόλεμο να ξεσπάσει!
Λογικό μ’ όλα όσα βλέπουν και ακούν.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του επικοινωνιακού πολέμου τον οποίο η Τουρκία κερδίζει μας το θυμίζει ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης.
Τα τουρκικά ΜΜΕ έδειξαν εικόνες από τουρκικά άρματα μάχης και επίλεκτες μονάδες που έκαναν άσκηση...
Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα μεταδόθηκε ως άσκηση στο ποτάμι του Έβρου!
Η πραγματικότητα;
Η άσκηση έγινε στην πόλη Kırklareli (γνωστή ως Σαράντα Εκκλησιές) που βρίσκεται περίπου 60 – 70 χιλιόμετρα ανατολικά από τα Ελληνικά σύνορα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκπαιδεύσεως πλωτών μέσων (μικρή τεχνητή λίμνη), εντός τουρκικού στρατοπέδου!
Κανείς δεν το μετέδωσε και δεν πρέπει να κατηγορούμε μόνο τους δημοσιογράφους αλλά και τα Γενικά Επιτελεία -στην προκειμένη περίπτωση το ΓΕΣ- τα οποία ΟΦΕΙΛΟΥΝ όχι με επίσημες ανακοινώσεις αλλά με διαρροές να ενημερώνουν τα ΜΜΕ .
Για να προστατεύσουν πρώτα απ΄ όλα τη κοινή γνώμη!
Στο ΓΕΣ πρέπει να καταλάβουν ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι για …χαρωπά βίντεο, αλλά για επιχειρησιακή δουλειά και στον τομέα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης.
Τομείς που αποτελούν μέρος του σχεδιασμού κάθε επιχείρησης σ΄ όλους τους στρατούς του κόσμου.
Οι τούρκοι-κολυβάδες ήθελαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κάτι ετοιμάζουν και στον Έβρο.
Και το πέτυχαν.
Είναι γνωστό βέβαια ότι στον Έβρο δεν μπορούν κάνουν τίποτα!
Μακάρι να το αποφασίσουν και να πάρουν το ρίσκο!
Η γραμμή άμυνας εκεί είναι πολύ ισχυρή κι αν δεν καταφέρουν να τη διασπάσουν -που δεν θα το καταφέρουν- θα πρέπει να ΄ναι πάρα πολύ γρήγοροι στην υποχώρησή τους.
Θα πρέπει το ζήτημα της επικοινωνιακής επίθεσης από την πλευρά των τούρκων-κολυβάδων να αντιμετωπιστεί με τα κατάλληλα αντίμετρα από την ελληνική πλευρά.
ΠΗΓΗ
 shmantikanea.