Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Καθρεφτάκια και χάντρες... για τους ιθαγενείς.

Καθρεφτάκια και χάντρες... για τους ιθαγενείς.
Πρόθυμα ΜΜΕ να αναπαράγουν non papers και το σκάνδαλο κουκουλώνεται από την επιτηδευμένη τσαπατσουλιά των αποκαλύψεων του.

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που ποτέ δεν γίνονται είδηση. Στην Bουλή κάποια κόμματα (άγνωστο ποια) είχαν κάτι προβληματάκια με την διαχείριση των οικονομικών τους. Κανείς δεν ασχολείται. Ο τίτλος στα ψιλά των ΜΜΕ ήταν: «η Επιτροπή ελέγχου δημοσίευσε την έκθεσή της ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων για το έτος 2015». Δεν χρειάζεται να εξεταστεί τίποτα άλλο.

Αντί για τα οικονομικά της προηγούμενης χρονιάς, είμαστε 3 χρόνια πίσω. 
Αφήνουμε τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται να σβηστεί ό,τι κάνει τζιζ. Αν έμπαινες στο link θα παρατηρούσες το τραγικότερο, ότι η «έκθεση» έχει γίνει download μόλις 55 φορές. Αποδεδειγμένα δεν ασχολείται κανείς. Γιατί ως γνωστόν, «θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα».

Ένα τηλεοπτικό κανάλι που πρόσφατα έμπαιναν 2 νέοι μέτοχοι λεφτάδες κατεβάζει ρολά γιατί τα 3 αφεντικά αποφάσισαν ότι δεν τους συμφέρει η επένδυση και προτίμησαν να χάσουν κάτι εκατομμύρια. Οι τηλεθεατές το γλεντάνε για τους 400 άνεργους και το off του καναλιού, ενώ ξέρουν ότι τα χρέη του καναλιού στις τράπεζες (που σταδιακά μειώνονταν από τις διαφημίσεις για τις κονσέρβες επαναλήψεις), τώρα θα περάσουν στις πλάτες τους!



Αν η Novartis είναι σκάνδαλο, τότε η παράδοση της χώρας για 99 χρόνια τι είναι;
  Στις φαρμακευτικές κάνουν πάρτι, ακόμα κάνουν. Το σκάνδαλο θα κάνει τον θόρυβο που χρειάζεται ο Τσίπρας, και μετά θα    ξεφουσκώσει. Οι περιγραφές των μαρτύρων είναι γελοίες. Η επιλογή των κατηγορούμενων πολιτικών περίεργη. Περισσότερο περίεργη η απουσία κάποιων άλλων. Το τρελό πάρτυ του 2004-2009 έχει κατηγορούμενο υπουργό, αλλά ο πρωθυπουργός του μένει στην απέξω. Η σιωπή είναι χρυσός. Οι δημοσιογράφοι ρωτούν τους κύκλους τι έχει να πει ο σιωπηλός. Οι κύκλοι απαντούν ότι ο σιωπηλός θα μιλήσει όταν πρέπει. Ο όρκος της σιωπής μετράει 8 χρόνια. Η σικέ κατάθεση ενός μάρτυρα λέει περισσότερα «Ο υπουργός Υγείας κ Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος τελούσε εν αγνοία»!! Αυτόν τον καημένο τον τότε πρωθυπουργό, όλοι στην κυβέρνηση του τον έμπαιναν χαζό και σε πλήρη άγνοια. Δεν ήξερε τίποτα, δεν ασχολιόταν με τίποτα. Οι μόνοι υπουργοί από το 2007 και μετά που μένουν εκτός του κατηγορητηρίου των ΣΥΡΙΖΑνελ είναι η Ξενογιαννακοπούλου και η Γεννηματά. Περίεργο;

Τα χρήματα με τις μίζες φτάνουν στους παραλήπτες τους και μέσω των περιθωριακών ΜΜΕ. Ανοίγεις μια φυλλάδα και βλέπεις μια άσχετη διαφήμιση που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιος μαλάκας διαφημιστής θα έβαζε τον πελάτη του να κάνει διαφήμιση πεταμένα λεφτά στην κίτρινη των 2χιλ φύλλων (με καπέλο!). Τίποτα το περίεργο, απλώς ξεπλένει χρήμα. 




Η μίζα έμπαινε μέσω της διαφήμισης. Η εφημερίδα μετά θα το σπρώξει μαύρα στον επιχορηγούμενο! Τα ΜΜΕ είναι το μήνυμα. Τα ΜΜΕ είναι ο ενδιάμεσος. Μην αναρωτιέσαι πια πως επιβιώνουν τα λαθρόβια έντυπα και ποιοι τα συντηρούν και τι ρόλο εξυπηρετούν.

Ένας επιχειρηματίας χαριεντίζεται on camera με τον πρωθυπουργό σε δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο. Μετά τσιμπάει το μάγουλο της πρώτης κυρίας. Ένα μήνα μετά ο επιχειρηματίας είναι και πάλι καλεσμένος σε δεξίωση στο προεδρικό Μέγαρο. Ή εμείς ή αυτοί! Πρώτη φορά αριστερά η διαπλοκή χαριεντίζεται δημόσια ξεδιάντροπα με την πολιτική ηγεσία. Συνήθως έμπαιναν μακριά από τις κάμερες. Όχι πια.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τσακώνονται ξανά για την άδεια από την φυλακή ενός επαγγελματία ληστή – δολοφόνου, οι κάμερες είναι στημένες και περιμένουν, δίπλα του κάνει δηλώσεις και η δικηγόρος του, διαφημίζεται για νέους πελάτες της. Άχρηστες ειδήσεις. Κάνουμε τους ασήμαντους σημαντικούς. Τους βάζουμε οδηγούς μας στον δρόμο για τον πάτο. Δεν χρειαζόμαστε ούτε κάμερες, ούτε μικρόφωνα, ούτε τίποτα, μόνος του να μπει, μόνος του να ξαναμπεί. Στην λήθη του και την αδιαφορία μας. Αλίμονο στην κοινωνία και την ειδησεογραφία που σπαταλούν τόσο χρόνο για έναν επαναστάτη της μερέντας.

Ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής της ΝΔ του Ελλάς – Ελλάς – Αντώνης Σαμαράς καταδικάστηκε για δωροδοκία 7χιλ ευρώ. Είχε κάνει ξεπέτα μια ερώτηση στην βουλή υπέρ συμφερόντων συγκεκριμένου επιχειρηματία. Φωτογραφική. Σαπίλα.

Οι λίστες Φαλτσιανί, Λουξεμβούργου, Μπόργιανς μόνο στην Ελλάδα πήραν τόσο μεγάλη δημοσιότητα. Αντίστοιχα μόνο στην Ελλάδα τα έσοδα από τις λίστες ήταν ελάχιστα.




Καίμε τις λίστες με την δημόσια αποκάλυψη τους με σκοπό το κουκούλωμα τους. Το ίδιο και με τα σκάνδαλα. Πολλή σκανδαλολογία και όλοι ατιμώρητοι. Όπως και με την siemens έτσι και με την novartis, πολύς θόρυβος, ένοχος κανένας, ψηφοθηρικό γαϊτανάκι, σανό συνομωσιολογίας, και μετά λήθη. Το ξεσκέπασμα είναι το πανηγυρικό κουκούλωμα.

Πρόθυμα ΜΜΕ να αναπαράγουν non papers και το σκάνδαλο κουκουλώνεται από την επιτηδευμένη τσαπατσουλιά των αποκαλύψεων του. Ο καλύτερος τρόπος για να αθωώσεις κάποιους είναι να περιορίζεις την έρευνα στις λάσπες των στημένων πρωτοσέλιδων.

Πρόθυμοι δημοσιογράφοι «ερευνητές» αναπαράγουν ιστορίες για αγρίους που δεν στέκονται ούτε λεπτό σε αίθουσα δικαστηρίου. Οι υπόλοιποι γράφουν πρωτοσέλιδα ότι ένα ενάμιση εκ. πολίτες (γιατί όχι δύο;) χώρεσαν σε 80χιλ τετραγωνικά μέτρα έκταση συλλαλητηρίου. Μεταξύ τους γελάνε με τις βλακείες που θα γράψουν την επομένη. Ότι τους στείλει το non paper. Καλύπτουν τα τρωκτικά να συνεχίζουν την σπατάλη και το μοίρασμα μακριά από την δημοσιότητα.

Η δημοσιότητα μονοπωλείται από τις «αποκαλύψεις» τους.

athensvoice.gr