Τρίτη, Φεβρουαρίου 13

Το κάρμα είναι σκύλα και γυρίζει στον αφέντη της


Το κάρμα είναι σκύλα και γυρίζει  στον αφέντη της
Από τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*
Θες να βρεις τι γίνεται; «Ακολούθησε τα λεφτά» λένε οι σοφοί και μεγάλοι σύμμαχοί μας, οι Γιάνκηδες, που έφτιαξαν τις τρεις μεγάλες σιδερένιες αγάπες μου, τη Harley Davidson, την Cadillac V16 του 1930 και το σαρανταπεντάρι Colt. Κι όπως έλεγε ο μεγάλος λαϊκός φιλόσοφος του Σικάγου, ο Αλφόνσος Γαβριήλ Καπόνε, ο αληθινός Σημαδεμένος, που οι φίλοι του φώναζαν Αλ, «συνήθως
πετυχαίνεις πολύ περισσότερα με έναν καλό λόγο κι ένα πιστόλι, παρά μόνο με έναν καλό λόγο».

Εδώ, λοιπόν, για τη Novartis χρησιμοποιείται το νοερό «πιστόλι» του Νόμου. Κάποιος πολύ, πάρα πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, που δεν ζει πια, ρώτησε φίλο μου στη διάρκεια μιας ολονύχτιας χαρτοπαιξίας: «Ποιον φοβάμαι, ρε, πιο πολύ στον κόσμο»; Ο φίλος μου, από τους δεινούς δημοσιογράφους, μακαρίτης πια κι αυτός, αφού ματαίως έκανε κάνα δυο απόπειρες αναφέροντας δύο ονόματα ανταγωνιστών, σήκωσε παραιτούμενος της προσπάθειας τους ώμους. «Τον Χωροφύλακα», του απάντησε ο κραταιός επιχειρηματίας, «που θα με πιάσει από το μπράτσο και θα μου πει “πάμε, υπάρχει ένταλμα”. Αν είσαι “ανοιχτός”, το κράτος μπορεί να σε τσακίσει. ΚΙ αν δεν είσαι, πάλι μπορεί”». Το κράτος είναι το μεγαλύτερο εργαλείο επιβολής και κατατρομοκράτησης. Οταν έχεις Αστυνομία, Δικαστήρια, Φυλακές, ΕΥΠ με τα «βαλιτσάκια» στα χέρια σου, μπορείς να χορέψεις στο ταψί όποιον έχει λερωμένη τη φωλιά του και να το προσπαθήσεις και για όποιον δεν την έχει.

Πόσοι αθώοι και ένοχοι κρύβονται πίσω από τους καπνούς αυτής της πραγματικής φωτιάς θα το μάθουμε μόνον αν βρεθεί χρήμα, η πορεία του και αδιαμφισβήτητοι δεσμοί με συγκεκριμένα πρόσωπα. Διότι η φωτιά είναι πραγματική. Η Novartis λάδωνε γιατρούς και πολιτικούς σε όλο τον κόσμο, αλλά εδώ έπεσαν πάνω στους 300 αδιάφθορους και γενναίους του Λεωνίδα; Χλομό. Τα τελευταία χρόνια σάς γράφω για την κλιμάκωση του προς το παρόν ακήρυχτου αμερικανογερμανικού πολέμου, από τον οποίο πρέπει γεωστρατηγικά να ωφεληθούμε, πόλεμο που εντείνεται μετά την εκλογή Τραμπ, που τόσο πλήγωσε τον Σαολίν Κουμουτσάκο. Οι Γιάνκηδες, των οποίων ο μερακλής Πρόεδρος κοιμάται, είπαμε, με το βαλιτσάκι με τα κουμπιά των πυρηνικών στο κομοδίνο και το ένα χέρι στους αλαβάστρινους γλουτούς της Μελάνια, που τόσο εκνευρίζει όλες τις βίγκαν φιλελέφτ με τις 75 γάτες, δεν ανέχονταν άλλο τη γερμανική επεκτατική βουλιμία. Τους νίκησαν σε δυο Παγκόσμιους Πολέμους. Δεν θα άφηναν, λοιπόν, τους Φρίτσηδες να πάρουν ρεβάνς μόνο με τα φράγκα. Αρχισε, λοιπόν, ο «στρατιωτικός περίπατος». Siemens, Deutsche Bank, Volkswagen, Novartis. Δωροδοκίες, αθέμιτες πρακτικές, «μαϊμούδιασμα» των ρύπων και πάει λέγοντας. Επίμονες και σε βάθος έρευνες, ιλιγγιώδη πρόστιμα, ποινικές δικογραφίες και ξήλωμα των τοπικών ελίτ που κερδοσκοπούσαν συνεργαζόμενες με τη γερμανική μηχανή. Σε κάθε χώρα κάποιοι θα το εκμεταλλευτούν, θα στοχοποιήσουν και αθώους, όμως το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο. Η Δύναμη της Θάλασσας σωφρονίζει με το μαστίγιο του FBI και τις κατά τόπους Εισαγγελίες τη γερμανική αυθάδεια και τις τοπικές ψευτοελίτ.

Το ενδιαφέρον είναι πως στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα tailor made θεσμικά εργαλεία, που η Ν.Δ. ψήφισε το 2014 μαζί με όλο το «συνταγματικό τόξο», επεκτείνοντάς τα για σειρά αδικημάτων, για να χρησιμοποιηθούν κατά της Χ.Α. Τώρα ανακαλύπτει πως οι «κουκουλοφόροι μάρτυρες» είναι κακό κι επικίνδυνο πράγμα.

Οι σοφοί πιστολάδες Γιάνκηδες διατυπώνουν και ένα ρητορικό ερώτημα, ως απάντηση, όταν ρωτάς τα αυτονόητα ή κάνεις αυτονόητες επισημάνσεις: «Είναι ο Πάπας καθολικός;» ή «Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος»; Ναι και στα δύο. Να γιατί η αδιάκριτη, μετριοπαθής και συνετή νομοθετική και δικαστική μεταχείριση κάθε πολίτη πρέπει να είναι απαρέγκλιτος κανόνας. Καθόσον ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει. Το κράτος σήμερα είναι σε αυτά τα χέρια κι αύριο σε άλλα. Κι όπως πάλι λένε τα αδέρφια μας οι Αμερικάνοι, και κάποιοι κάποτε το λέγαμε σε κάποιους με ειλικρινή ευθύτητα, «το κάρμα είναι σκύλα και γυρίζει στον αφέντη της».
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

 dimokratianews.gr