Σάββατο, Φεβρουαρίου 24

Δυνατό μυαλό και γερή μνήμη... φυσικά!

images/stories/strong-brain.JPG
Πάλι ξεχάσατε τα κλειδιά σας και αναρωτιέστε με ποιο τρόπο θα ενισχύσετε τη μνήμη και τις πνευματικές σας λειτουργίες; Σας......παρουσιάζουμε τους πιο φυσικούς τρόπους.
4 τρόποι για γερό μυαλό
Δοκιμάστε ένα...
φυλλικό συστατικό: Ο εγκέφαλος μας έχει ανάγκη το φυλλικό οξύ, για την παραγωγή νέων κυττάρων. Μπορείτε λοιπόν να ενισχύστε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας, να βελτιώστε την ταχύτητα που επεξεργάζεται τις πληροφορίες και βέβαια τη μνήμη με φυλλικό οξύ. Θα το βρείτε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο, τα σπαράγγια, το άπαχο βοδινό κρέας, τα πορτοκάλια, και τις φακές.
Λύστε σταυρόλεξα: Αυξήστε τη δύναμη του εγκεφάλου, λύνοντας σταυρόλεξα και Sudoku. Μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο ή παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι κτλ. Σύμφωνα με μελέτες οι δραστηριότητες αυτές ακονίζουν το μυαλό και αποτρέπουν τα προβλήματα μνήμης Τέλος μην ξεχνάτε να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Πιείτε ένα φλιτζάνι φασκόμηλο: Ψάχνετε έναν πιο... ζεστό τρόπο να ενισχύσετε τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας; Πιείτε φασκόμηλο. Θεωρείται ότι αυξάνει την ικανότητα ανάκλησης λέξεων στη μνήμη. Πώς; Το φασκόμηλο έχει βρεθεί ότι αναστέλλει την ακετυλοχολινεστεράση, ένα ένζυμο που διασπά την ακετυλοχολίνη, που είναι χρήσιμη στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.
Επιλέξτε έναν γλυκό τρόπο: Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με έρευνα ένα από αυτά τα τρόφιμα είναι και η σοκολάτα που μπορεί να αυξήσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου με πολλούς τρόπους. Έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο γεγονός που βοηθά στη συγκέντρωση και αυξάνει τις δυνατότητες μάθησης.
Το μυστικό για γερή μνήμη

Γερμανικές μελέτες δείχνουν ότι το Ginko biloba βελτιώνει τη σαφήνεια της σκέψης μας, ενώ παράλληλα προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες και τις λειτουργίες των νευροδιαβιβαστών. Το Ginko biloba είναι ένα βότανο που δρα ως αντιοξειδωτικό απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα. Προέρχεται από το παλαιότερο ίσως δέντρο στον κόσμο, που φύεται κυρίως στην Κίνα, και ο καρπός του μοιάζει πολύ με το βερίκοκο. Φθάνει έως τα 40 μέτρα ύψος, και μπορεί να ζήσει μέχρι 1.000 χρόνια. Έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες διεθνώς για το γκίνγκο μπιλόμπα, οι οποίες δείχνουν ότι ίσως βοηθάει σε πολλά προβλήματα υγείας. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος (εκεί οφείλεται κυρίως η θεραπευτική του δράση), εμποδίζει τις θρομβώσεις και έχει αγγειοδιασταλτική δράση. Έχει βρεθεί ότι παρεμβαίνει στη διαβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αν έχετε προβλήματα πίεσης ή παγώνουν εύκολα τα άκρα σας, ίσως μπορεί να σας βοηθήσει.. Μπορεί ακόμη να φανεί χρήσιμο σε περιόδους εξετάσεων, αν ξεχνάτε εύκολα και θέλετε να τονώσετε τη μνήμη σας ή αν κάνετε έντονη πνευματική εργασία, αφού θεωρείται ότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Βελτιώστε τη συγκέντρωση και τη μνήμης σας με Ginko biloba. Προτίμησε ένα 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, χωρίς πρόσθετα όπως το TERRANOVA Ginkgo Leaf 500mg, που περιέχει ολόκληρο το φύλλο του ginkgo και όχι εκχύλισμα.
blog-btn
gingo

Πνευματική κόπωση; Δοκιμάστε rhodiola

Η rhodiola είναι ένα «προσαρμοσιογόνο βότανο» που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να βοηθά τον οργανισμό να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Υποστηρίζει την υγιή ψυχική κατάσταση και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Είναι χρήσιμη σε καταστάσεις πνευματικής κόπωσης και στρες, ενώ βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση. Για άμεση φυσική και πνευματική τόνωση για υψηλές επιδόσεις προτείνουμε το TERRANOVA Cordyceps, Rhodiola & Ginseng. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό των πιο γνωστών υπερτροφών (μανιτάρι cordyceps, γνωστό για τις προσαρμογόνες ιδιότητές του, rhodiola, αμερικάνικο τζίνσενγκ, τζίντζερ, βρώμη και πιπέρι Καγιέν). 100% φυτικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και συντηρητικά, με ολόκληρα τα βότανα και όχι εκχύλισμα.http://www.lifezone.gr