Παρασκευή, Φεβρουαρίου 9

Σχόλιο στο άρθρο «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


Θεωρώ πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή και αν τελικά κατορθώσουν να την κάνουν πράξη θα είναι πολύ επικίνδυνη. Το γεγονός ότι οι αλλοδαποί θα παίρνουν τις θέσεις Ελλήνων σε μια χώρα που μαστίζεται από κρίση και ανεργία είναι ένα θέμα από μόνο του. (Από ό,τι γνωρίζω κάτι αντίστοιχο
συμβαίνει ήδη στη Μ. Βρεττανία όπου στην αστυνομία προκηρύσσονται θέσεις μόνο για
μειονότητες, οπότε πιθανόν να είναι κάτι που σιγά σιγά θα επιβληθεί και σε άλλες χώρες.) Φοβάμαι όμως ότι υποκρύπτονται ύπουλες σκέψεις πίσω από αυτή τη δήλωση και συγκεκριμένα: Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ότι οι απλοί αστυνομικοί δε συμπορεύονται με την ηγεσία τους (πόσο μάλλον με την ηγεσία του υπουργείου) σε αρκετά θέματα. Για παράδειγμα στο θέμα των πλειστηριασμών η ΠΟΑΣΥ έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης και δήλωσε ότι οι απλοί αστυνομικοί δεν επιθυμούν να πηγαίνουν ως σεκιούριτι στους συμβολαιογράφους που τους αναλαμβάνουν.
Επίσης στο συλλαλητήριο της Αθήνας διαφώνησαν σαφώς ως προς τον αριθμό των 140.000 συμμετεχόντων, ενώ δήλωσαν ότι αν δεν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, θα συμμετείχαν κι αυτοί με τις οικογένειές τους.
Πράγμα λογικό αφού και αυτοί είναι σάρκα από τη σάρκα μας και αίμα από το αίμα μας και δεν ανήκουν στα χαιδεμένα παιδιά των κυβερνώντων.
΄Οσο προχωρούν λοιπόν οι αντιλαικές πολιτικές και ίσως αυξηθούν και οι αντιδράσεις των πολιτών, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει άρνηση από μέρους των αστυνομικών, να εκτελέσουν εντολές.
Σ’ αυτήν την περίπτωση βέβαια, μια χαρά θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς αστυνομικούς. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε (για να καταστείλει λαικές εξεγέρσεις) προσανατολίζεται η Ε.Ε. στη δημιουργία του ευρωπαικού στρατού. Ας έχουμε λοιπόν τα μάτια μας ανοιχτά και ας μην εφησυχάζουμε.
ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

 triklopodia.gr