«Έφεδροι καταδρομείς» θα περιφρουρούν το συλλαλητήριο της Κυριακής

Την ευθύνη της περιφρούρησης του συλλαλητηρίου λέγεται πως θα αναλάβουν οι έφεδροι αξιωματικοί, αλλά και εθελοντές πρώην στρατεύσιμοι,  παρά το γεγονός ότι η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", τις τελευταίες ώρες διακινείται σε ιστοσελίδες του εθνικιστικού και ακροδεξιού χώρου κείμενο-κάλεσμα της οργάνωσης Πατριωτική
Ένωση-Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις «ΕΛ.ΛΑ.Σ» για να συμμετέχουν οι πολίτες στις ομάδες περιφρούρησης. Σε αυτό το κείμενο σημειώνεται ανοιχτά ότι ήδη έχουν δεχθεί να αναλάβουν την περιφρούρηση και ομάδα καταδρομέων.
«Ήδη η Ομάδα εφέδρων καταδρομέων "ΟΔΕΥΩ" (ΟΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ) και μέλη της "Ασπίδας Εθνικής Σωτηρίας" θα συμμετάσχουν στην περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Στο τέλος του «καλέσματος» υπάρχουν και συγκεκριμένα ονόματα με τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην περιφρούρηση.
Σημειώνεται ότι, εκτός από πρόσωπα που προέρχονται από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, όπως ο Φραγκούλης Φράγκος, και πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, φαίνεται, πλέον, ότι στη διαδήλωση του Συντάγματος θα συμμετέχουν και έφεδροι από σώματα στρατού. Τα μέλη των ομάδων αυτών θα αναλάβουν την περιφρούρηση της εκδήλωσης με πολιτική περιβολή.
Σημειώνεται ότι στο InfoWar του Άρη Χατζηστεφάνου, συμπεριλαμβάνεται και συνομιλία με έναν εκ των συντονιστών της διαδικασίας αυτής. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές έχουν δηλώσει κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ως έχουν ζητήσει και λάβει διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία για την ασφάλεια της εκδήλωσης, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρχει πέριξ της εξέδρας περιφρούρηση από ομάδα εθελοντών.thecaller.gr