Τρίτη, Φεβρουαρίου 13

Σχέσεις που πρέπει να αποφεύγετε

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν μια σχέση η οποία θα τις γεμίζει με αγάπη και συντροφικότητα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν θα πρέπει να μπαίνετε σε ελαττωματικές σχέσεις απλά και μόνο επειδή θέλετε να είστε σε σχέση. Δείτε παρακάτω ποιους τύπους σχέσεων θα πρέπει να αποφύγετε.
Young couple with relationship difficulties
Young couple with relationship difficulties
Αρνητική σχέση. Ένα από τα πιο ανθυγιεινά είδη σχέσεων, όπου συνήθως είναι και αρκετά δύσκολο να την αποφύγεις. Αρνητική σχέση είναι αυτή η οποία σας γεμίζει με ανασφάλεια και παράπονα προς τον σύντροφό σας. Συνήθως για να δημιουργείται μια τέτοια κατάσταση, φταίνε και οι δύο. Από τη μία φταίτε εσείς που μπήκατε σε μία σχέση για την οποία δεν είστε σίγουρες και από την άλλη φταίει ο σύντροφός σας ο οποίος σας έχει μονίμως σε δεύτερη μοίρα. Αυτού του είδους η σχέση μπορεί να σας εξαντλήσει κάθε απόθεμα ψυχικής ηρεμίας και συναισθημάτων.
Άπιστη σχέση: Μία σχέση στην οποία είναι άπιστοι και οι 2 ή είναι άπιστος ένας από τους δύο (συνήθως ο σύντροφός σας) και εσείς ή αυτός κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Από αυτό το είδος της σχέσης λείπει τελείως η εμπιστοσύνη και επικρατεί ένα μεγάλο κενό. Συνήθως οι άνθρωποι που βιώνουν μια τέτοιου είδους σχέση αποκαλούν τους εαυτούς τους ρεαλιστές και δε πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό. Τέλος, αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά ανασφαλείς και φοβούνται ιδιαίτερα μια πραγματική δέσμευση.
relationship-truths


Σχέση καταπίεσης και ζήλειας: Μία τέτοιου είδους σχέση σας γεμίζει με ανασφάλεια και μόνιμο φόβο, είτε όταν είστε αυτός που καταπιέζει, είτε όταν είστε αυτός που καταπιέζεται. Όταν βρίσκεστε σε μια τέτοια σχέση, κάθε σας κίνηση, κάθε σκέψη και κάθε σας λέξη είναι ελεγχόμενη, κρίνεται ή κάνει τον σύντροφό σας να ζηλεύει παράφορα. Έχετε βρεθεί ποτέ σε θέση να φοβάστε να κανονίσετε κάτι με τις φίλες σας επειδή ο σύντροφός σας θα θυμώσει; Τότε βρίσκεστε σε μία άκρως ανθυγιεινή σχέση, η οποία συνήθως δεν σας οδηγεί πουθενά.
via