Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

Η ζωή τελικά δεν σε λέει πια “σύντροφο”, σε είπε αριστερόστροφο φασίστα και… έχει και δίκιο…Νίκο Μπογιόπουλε!


Και η ζωή μας κύκλους κάνει, η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι… να την μάθουμε!


Πυρ και μανία ο Νίκος Μπογιόπουλος με την παρουσία και ομιλία του Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο. Τη ζωή σου μην την εξευτελίζεις. Η ζωή θα σε πει «σύντροφο», γράφει, απευθυνόμενος στον συνθέτη.
Σαν να μην άκουσε τι έλεγε, απλά μετρούσε κεφάλια και παρουσίες – τακτικές παλιών καιρών, από απολυταρχικά καθεστώτα δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Κι αφού κατέγραψε την παρουσία
μερικών χρυσαυγητών και των εκπροσώπων της Ν.Δ. τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το συλλαλητήριο οργανώθηκε μόνο από εθνικιστές και όσοι παρευρέθησαν, ναι μεν δεν ήταν όλοι φασίστες, αλλά όλοι οι φασίστες ήταν εκεί – έκανε καταμέτρηση!
Μετά, όπως και η κόρη του Γιάννη Ρίτσου, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του που ακουγόταν η Ρωμιοσύνη ως “ηχητική υπόκρουση για Κασιδιάρηδες, για Τζήμερους, για Σκαλούμπακες – σπορές του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, για ΟΝΝΕΔιτες (Μαρινάκης), για σκοταδιστές Μητροπολίτες τύπου Πειραιώς και για αποβράσματα της χούντας τύπου Αμβρόσιου”, αναφέρει. Λες και ο συνθέτης δεν έχει λόγο στο έργο, μόνο ο ποιητής, του οποίου μάλιστα το έργο έγινε γνωστό στον λαό λόγω της μελοποίησης του από τον Θεοδωράκη. Αλλά επειδή ο Ρίτσος δεν ζει πια για να απολαύσει την κατάντια της αριστεράς, ουδείς ξέρει αν θα ήταν κι αυτός πάνω στο βάθρο με τον συνθέτη, ή μήπως ακόμα, έγραφε και κανένα άλλο πιο πικραμένο ποίημα για την προδοτική στάση της αριστεράς.
Και το εξαιρετικό επιχείρημα του Νίκου Μπογιόπουλου κατά του Μίκη Θεοδωράκη είναι οι έπαινοι του Κασιαδιάρη και γενικά της Χρυσής Αυγής στο σάιτ τους: Να τι αναφέρουν, άρα έγινες ένας κι όμοιος μ’ αυτούς!
Με την ΊΔΙΑ ακριβώς λογική, τότε κι εσύ Μπογιόπουλε έγινες Τουρκόφιλος και προδότης της πατρίδας μας, αφού ο Ερντογάν έσπευσε μετά το συλλαλητήριο να δηλώσει ότι συμφωνεί με τις θέσεις των
Σέρβων (διόρθωση) Σκοπιανών για χρήση του όρου Μακεδονία και ότι οι Έλληνες κάνουν λάθος – σωστά;
Είναι η ίδια λογική όργανο-αστυνόμος-μπουζούκι

Θεοδωράκης – Σοστακόβιτς: Η Ιστορία επαναλαμβάνεται

Βγαίνετε τώρα ως ΚΚΕ, ως Μπογιόπουλος, ως Κανέλλη και πλέκετε εγκώμια στον σοβιετικό συνθέτη Σοστακόβιτς, θεωρώντας τον ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της κομμουνιστικής κουλτούρας της Σοβιετικής Ένωσης. Έναν μεγάλο συνθέτη που οι Σοβιετικοί άλλοτε αγκάλιαζαν κι άλλοτε έπνιγαν, ανάλογα με τα κέφια τους και όποτε θεωρούσαν ότι εκείνος δεν ανταποκρινόταν πλήρως σε αυτά.
Τον πήδηξαν, στην κυριολεξία, τον Σοστακόβιτς! Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, Σταλινικής γραφής, γραμμένα με ευαίσθητο μελάνι που πρέπει να ρίξεις ειδικό φως για να διαβαστούν.
Έτσι και με τον Θεοδωράκη. Τώρα σε θέλω, τώρα σε πάω γιατί λες ό,τι λέω, τώρα σε κάνω και υπουργό στην ηλίθια συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., τώρα όμως σε λούζω κι εσένα και τη Ν.Δ. γιατί δεν λες το δικό μου αφήγημα.
100-200 μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν το συλλαλητήριο του 1 και βάλε εκατομμυρίου ανθρώπων να είναι εθνικιστές ακροδεξιοί. Αν μετράγαμε και μερικούς ομοφυλόφιλους, τότε θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως gay parade Macedonia, σύμφωνα με το νιονιό του Μπογιόπουλου. Αν είχε και κάποιους κουτσούς ή αόμματους, τότε θα το λέγαμε το συλλαλητήριο του Αγίου Παντελεήμονα, ναι;
Τελικά στο επόμενο συλλαλητήριο θα πρέπει οι οργανωτές να ζητούν δήλωση κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικό υγείας και καθαρότητας DNA, ώστε να συμμετέχουν οι άριστοι και οι εκλεκτοί, η Αρία φυλή! Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι κι από δω, κι από κει…
Είναι, αν μη τι άλλο, γελοιότητα να καμώνεσαι ότι δεν κατάλαβες την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και να επιτίθεσαι με τέτοιο μένος σε παλιό σου σύντροφο γιατί δεν κράτησε τη γραμμή του κόμματος. 100 χρόνια ΚΚΕ, σαν να μην πέρασε μια μέρα στις ίδιες τακτικές. Η γραμμή κατεβαίνει από παν προς τα κατ, κι όποιος έχει άλλη άποψη δέχεται χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
Και σου μιλάει παλιό στέλεχος που αποχώρησε το 1981, όταν γλείφατε Αντρέα Παπανδρέου για συγκυβέρνηση. Δεν σας έκανε τη χάρη και την κάνατε με τη δεξιά λίγα χρόνια μετά. Εγώ έφυγα με το κεφάλι ψηλά πριν τα χάλια σας, ακούγοντας ξωπίσω μου τους χαρακτηρισμούς της “μικροαστής”. Γιατί ΠΑΛΙ δεν θέλατε να ακούσετε άλλη άποψη.
Γι’ αυτόν τον αριστερόστροφο φασισμό μίλησε ο Θεοδωράκης, που κάποιοι από μας τον ζήσαμε από πρώτο χέρι και πολλά χρόνια πίσω.
Και για να μην βιαστείς ως αισχρός ταμπελοποιός να μου βάλεις ταμπέλα που ανήκω, σου δηλώνω ειλικρινώς ότι, απ’ όταν έφυγα από το ΚΚΕ, δεν ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα!
Ξέρεις που ανήκω; Στους “ψεκασμένους” όπως χαρακτηρίζεις κάποιους. Παρεμπιπτόντως, τον ίδιο χαρακτηρισμό μας δίνει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που πρόσκειται στη Ν.Δ. οπότε κι εγώ να βγάλω το ίδιο συμπέρασμα με σένα, ότι αφού λέτε τα ίδια, είστε και ίδιοι, σωστά;
Μια… μια στιγμή. Εσύ ανήκεις πλέον στο ΚΚΕ, “σύντροφε”; Ή μήπως η σχέση σου μαζί του “Σοστακοβίζει”;
Άκου Μπογιόπουλε, ο κόσμος σας έχει πάρει όλους χαμπάρι και δεν πάει να καμώνεστε ότι πλακώνεστε, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάντια τούτης της χώρας. Κι επειδή δηλώνω κι εγώ “πατριώτισσα διεθνίστρια”, είστε επίσης υπεύθυνοι και για την κατάντια όλου του πλανήτη.
Και ψιτ, Μπογιόπουλε, οι “ψεκασμοί” από καιρών Σοβιετικών και χώρας Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησαν, δεν το ξέρεις; Μάθε το! Και συνεχίζονται μέχρι σήμερα κι από το ΝΑΤΟ, το οποίο ναι μεν κατηγορείς για τις επεκτατική του πολιτική, αλλά το βουλώνεις ότι σε ψεκάζει.
Μια από τα γίδια, Μπογιόπουλε! Η ζωή τελικά δεν σε λέει πια “σύντροφο”, σε είπε αριστερόστροφο φασίστα και… έχει και δίκιο…http://nea.allnewz.gr