Μέρκελ: Θα πρέπει όλοι να κάνουν επώδυνους συμβιβασμούς «για το καλό της χώρας»


merkel 


Θα πρέπει να κάνουν όλοι επώδυνους συμβιβασμούς, δήλωσε η Καγκελάριος ΆγΚελα Μέρκελ, προσερχόμενη νωρίτερα σήμερα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τόνισε ότι πρόκειται «για το καλό της χώρας».
Αναφερόμενη μάλιστα στις απώλειες που σημειώνει το Χρηματιστήριο, δήλωσε ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) πρέπει να επικεντρωθούν στα
σημαντικά ζητήματα.
«Δεν πρέπει να απομακρύνουμε την προσοχή μας από το κεντρικό θέμα, αν κοιτάξουμε τις ανησυχητικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στο Χρηματιστήριο. Ζούμε σε ταραγμένους καιρούς», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.
Από τη πλευρά του ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε αισιόδοξος ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
«Έχω λόγους να πιστεύω ότι σήμερα θα τελειώσουμε. Ελπίζω σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις χρειάζονται χρόνο, καθώς πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή βάση για την μελλοντική κυβέρνηση.
Ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Σόιερ δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να διαρκέσουν και ως αργά τη νύχτα προκειμένου να καταλήξουν σε αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα γερμανικά ΜΜΕ, τα θέματα στα οποία εντοπίζονται οι τελευταίες διαφορές είναι τα εργασιακά, η υγεία και η εξωτερική πολιτική, με το SPD να εκτιμά ότι η άλλη πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε αρκετές παραχωρήσεις.
 .rizopoulospost.com