Σάββατο, Φεβρουαρίου 17

Λεβέντης: Αυτοί που δίνουν το όνομα Σκόπια ξεχνούν πως η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές».

Στη διαπίστωση πως το Σκοπιανό «έχει κλείσει και ο όρος Μακεδονία θα συμπεριλαμβάνεται στη σύνθετη ονομασία», προχώρησε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων ο Βασίλης Λεβέντης.
Όπως δήλωσε -μεταξύ άλλων- στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «αυτοί που δίνουν το όνομα στα Σκόπια, ξεχνούν ότι η Μακεδονία δεν είναι δική τους, ανήκει στην ιστορία, στους
προγόνους της, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και στις μελλοντικές γενιές».
«Παρακολουθώ επίσης ότι και οι ΗΠΑ θέλουν να κλείσει το θέμα, χωρίς να υπολογίζουν την βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομα. Αν δοθεί το όνομα είναι σαν να ξεριζώνουμε την ψυχή από το σώμα μας. Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας», συμπλήρωσε επί του θέματος.
Για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, με αφορμή το περιστατικό στα Ίμια, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι: «Οι Τούρκοι έχουν στόχο να γκριζάρουν όλο το Αιγαίο. Βαφτίζουν ελληνικά νησιά τουρκικά και προσπαθούν να αλλάξουν το status-quo στην περιοχή. Εμείς ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων επιλέγουμε το δεύτερο. Ζητώ επίσης, σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».