Πέταξε τη μάσκα ο Ζάεφ και αποκαλύφθηκε : Δεν αλλάζουμε Σύνταγμα, το όνομα θα διασφαλίζει την ταυτότητά μας

ΑΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ; ΑΝ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....

A general view on the "Alexander the Great Airport" ("Aleksandar Veliki Airport") near the capital of Skopje, The FYROM. Fyromian Government made a decision to rename the "Alexander the Great Airport" to 'Skopje International airport' and "Highway Alexander of Macedonia Highway" leading to the Greek border to 'Friendship Highway'. EPA, GEORGI LICOVSKI


«Όχι» στην αλλαγή Συντάγματος, στο πλαίσιο της αναζήτησης συμφωνίας με την Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Zoran Zaev, ο οποίος μια ημέρα μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας του επανέρχεται στην ανάγκη η λύση να εξασφαλίσει την «αξιοπρεπή αλλά και την ταυτότητα» των δύο χωρών.

Ειδικότερα, στην τακτική του σκωτσέζικου ντους κατέφυγε ο κ. Zaev, που σε συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε ότι θα «καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης αλλά όχι με κάθε κόστος», ενώ προανήγγειλε συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα παρουσία και του Matthew Nimetz.
Όταν ρωτήθηκε ο κ. Zaev για το εάν η λύση περιλαμβάνει αλλαγή και του Συντάγματος της χώρας, απάντησε ότι «αυτές είναι οι θέσεις των Ελλήνων, αλλά στη ¨”Μακεδονία” έχουμε διαφορετικές θέσεις και συνθήκες».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επικαλέστηκε μάλιστα ως επιχείρημα ότι το 1993 η χώρα του άλλαξε το Σύνταγμά της και τώρα προσπαθεί να αποδείξει ότι «δεν έχει διεκδικήσεις και αλυτρωτικά κίνητρα». Αναφέρθηκε επίσης στις «ριζοσπαστικές δομές  που υπάρχουν και στις δύο χώρες, αλλά θα κάνουμε», όπως είπε, «τα πάντα για να βρούμε λύση».
Ν.Μ.