Σάββατο, Φεβρουαρίου 17

Η Κυβέρνηση Αφού Υπηρέτησε Με Το Δουλικότερο Τρόπο Τις Εντολές Των Δανειστών, Έχει Αποδυθεί Σε Ένα Μαραθώνιο Μυστικής Διπλωματίας

Γιώργος Τράγκας ....

Αν αυτός ο πρωθυπουργός είχε ελάχιστο μυαλό και ίχνος πατριωτικής συνείδησης θα είχε συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και θα είχε ζητήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.


Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλάβαινε που πάνε τα πράγματα στα εθνικά θέματα θα είχε ζητήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στην ανάγκη,
αν προσέκρουσε στην πολιτική ιδιοτέλεια και την κομματική αδιαλλαξία, θα απειλούσε με παραίτηση και υποχρεωτική προσφυγή στις κάλπες. Εδώ που τα λέμε  αν υπήρχε αντιπολίτευση και γενικά πολιτικός κόσμος η Ελλάδα δεν θα συρόταν στο βούρκο του μνημονίου και δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα ολομόναχη και με χαίνουσες πληγές όλους τους εχθρικούς γείτονες.

Κακά τα ψέματα, ο Τσίπρας είναι ότι χειρότερο προέκυψε τόσο στη Μεταπολίτευση, όσο και στα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου, αλλά η ευθύνη για την υψίστη εθνική ταπείνωση και την επικείμενη αλλαγή συνόρων βαρύνει όλο τον πολιτικό κόσμο. Όλους αυτούς που προστατεύοντας τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα των Αθηνών, τις ξένες και τις ντόπιες τράπεζες και τα δικά τους συμφέροντα στα φέουδα της πολιτικής ζωής, ψήφιζαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και φώναζαν: ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ.

Ο Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική τραγωδία, υπέκυψε και ήδη προβαίνει σε παραχωρήσεις στους γείτονες, έκαψε τη μεσαία τάξη και τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, ευθύνονται όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή αντιπολίτευση, για τα οικονομικά χάλια που οδηγούν σε παράδοση μέρους της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Θα επιχειρήσω σήμερα να σας αναλύσω που πηγαίνει η κατάσταση, τι προσπαθεί να κάνει το παλικάρι με μυστική διπλωματία στα παρασκήνια και που θα καταλήξει, όπως φοβάμαι, όλη η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων.

Η Ελλάδα είναι σε δραματική κατάσταση από πλευράς οικονομικών συνθηκών. Δεν αντέχει σε πολυήμερο πόλεμο. Αν προκύψει πολεμικό επεισόδιο είναι αναγκασμένη να κάτσει σε τραπέζι διαπραγμάτευσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μοιράσει τα ιμάτιά της, πρέπει δηλαδή να ντιλάρει και να αποδεχθεί ένα μέρος των τουρκικών αξιώσεων. Πρέπει δηλαδή για να υπάρξει συμφωνία και φυσικά ειρήνη, να συμφωνήσει σε παραχώρηση νήσων και βραχονησίδων και σε αναγνώριση των ζωτικών συμφερόντων και της κυριαρχίας της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αν κάτσουμε στο τραπέζι, εκτιμώ ότι θα υπάρξουν σημαντικές υποχωρήσεις και στα θέματα της Θράκης και στο Κυπριακό. Μην πάει ο νους σας ότι αυτό σημαίνει μία εβδομάδα πολεμικών επιχειρήσεων ή πολυήμερη πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία. Τα ζήσαμε αυτά με την εισβολή του Αττίλα και τη διχοτόμηση της Κύπρου. Τα ζήσαμε επίσης αυτά με το επεισόδιο στα Ίμια που γκριζάρισε όλη την περιοχή. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα σπεύσουν να μας σώσουν όχι με στρατό ή με το αίμα πολιτών τους αλλά λέγοντας καθίστε στο διπλωματικό τραπέζι να βρείτε μία λύση. Ήδη η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δήλωσαν ότι τηρούν ίσες αποστάσεις. Μάλιστα η βρετανική κυβέρνηση επισήμανε ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Μεγαλόνησο, πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών της Κύπρου. Άρα, οι έρευνες πρέπει να γίνονται προσεκτικά.

Οι Γερμανοί και οι Βρυξέλλες πέραν κάποιων ευχών και νουθεσιών βρίσκονται σε αστρονομική απόσταση από μία πιθανή εμπλοκή Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο. Κακά τα ψέματα είμαστε μόνοι, είμαστε άφραγκοι και το χειρότερο φρόντισαν οι θερμόαιμοι και ανεγκέφαλοι των Αθηνών να μας έχουν διχασμένους και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας να αποκαλεί τους πατριώτες εξτρεμιστές και μιάσματα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού υπηρέτησε με το δουλικότερο τρόπο τις εντολές των δανειστών και εξακολουθεί να κατάσχει και να ρευστοποιεί τις περιουσίες των Ελλήνων για λογαριασμό τους, έχει αποδυθεί σε ένα μαραθώνιο μυστικής διπλωματίας.

Ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας τηρεί αιδήμονα σιωπή στα εξωτερικά θέματα και προσπαθεί να σκεπάσει τις ενέργειές του, με την ομίχλη της Novartis. Ο εκπληκτικός υπουργός Εξωτερικών, αυτό το μεγάλο ταλέντο, αυτό το μεγάλο μυαλό, τρέχει γρήγορα να κλείσει συμφωνίες με τα Τίρανα, με τα Σκόπια, πιστεύοντας αυτός ο Ταλεϋράνδος, ότι αν συγκρουστούμε με την Τουρκία, ο Έντι Ράμα και ο Ζάεφ θα βάλουν πλάτη και δεν θα είναι εναντίον μας. Και όλα αυτά Τσίπρας και Κοτζιάς τα κάνουν χωρίς να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, χωρίς να πούνε κουβέντα, μη υπολογίζοντας ότι μπορεί να ξημερώσει και οι υπερφορολογημένοι, χρεοκοπημένοι και πτωχεύσαντες Έλληνες, να ακούσουν ότι είμαστε σε πόλεμο με την Τουρκία. Και το ερώτημα προς τον κο Καμμένο και προς όλους αυτούς είναι το : Ποιοι θα πολεμήσουν; Οι 700.000 νέοι που έφυγαν για να γλιτώσουν το μνημόνιο στο εξωτερικό; Οι ένστολοι οι οποίοι αφέθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι μόνο στην τύχη τους;

Εντάξει, πείτε ότι όλοι μας αγαπάμε αυτή τη γη. Πείτε μου όμως ποιος από εσάς θέλει να σταθεί στο πλευρό μιας συγκυβέρνησης που έχει ξεπουλήσει για έναν αιώνα τη διαχείριση των εθνικών πόρων και έχει μιλήσει τόσο άσχημα για τον ελληνικό λαό που αρνείται την παράδοση του ονόματος Μακεδονία, της Ιστορίας του και της γλώσσας του.
Στο φινάλε οι εχθρικοί γείτονες δεν θα κάτσουν να αναλύσουν πως έφτασαν οι Έλληνες σε αυτή την κατάντια. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι ιδανική περίπτωση να πάρουν σε πρώτη φάση αυτά που θέλουν κατά μήκος των συνόρων.

Μαθαίνω ότι ήδη έχουμε μοιράσει την ΑΟΖ και άλλα πράγματα με την Αλβανία του Έντι Ράμα. Μάλιστα μαθαίνω ότι οι Αλβανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι γιατί θα πάρουν ισοδύναμα οφέλη, την πιθανή εξόρυξη υδρογονανθράκων και όχι μόνο αλλά θα πάρουν και ένα νησί ακατοίκητο που με βάση αυτό οριοθετούνται τα θαλάσσια σύνορα από την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα μέχρι την Ερεικούσσα και τους Οθωνούς. Ήδη ο κος Ράμα μίλησε στα ΝΕΑ για μια δίκαιη συμφωνία που διαμορφώνει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν μας έχει πει ακόμα λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα, αυτό το μεγάλο μυαλό ο Κοτζιάς τρέχει να κάνει μια συμφωνία με τους Σκοπιανούς για να πάρουν μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, χωρίς να δοθεί κανένα αντάλλαγμα σε ό,τι αφορά το Σύνταγμα και τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους. Με τους Τούρκους αλλάζουν τα πράγματα. Ήδη βγήκε ο σύμβουλος του Ερντογάν, ο Μπουλούτ, ο οποίος είχε πει ότι: « θα σπάσουν τα πόδια του πρωθυπουργού και του Καμμένου αν ανέβουν πάνω στα Ίμια». Τώρα, ο Μπουλούτ σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ύπουλα ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, για να υπάρξει αντιπερισπασμός στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας που γίνονται στο Αφρίν της Συρίας. Ο Μπουλούτ που μιλάει μετά από συνεννόηση με τον Ερντογάν είπε ότι η απάντηση της Τουρκίας θα είναι πιο σκληρή και ότι η Ελλάδα είναι μια μύγα που πάει να τα βάλει με το γίγαντα Τουρκία και αυτό προειδοποίησε θα έχει τρομερές συνέπειες. Ο Μπουλούτ επανέλαβε ότι η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή που νιώθει το Αφρίν στη Συρία.

Μην έχετε καμία αμφιβολία αν στηθεί επεισόδιο η Άγκυρα θα πει ότι η Αθήνα το προκάλεσε. Πέραν αυτού η προχθεσινή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Σουλτάνος με επίσημο τρόπο έχει προσαρτήσει ήδη στην Τουρκική Επικράτεια τα Ίμια. Τα περίφημα όπως τα λένε ΚΑΡΝΤΑΚ.

Η Αθήνα υποτονθορύζει και το μόνο που κάνει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι να πολυδιασπά το εθνικό μέτωπο προκειμένου να μένει στις καρέκλες.

Αν ήταν πατριώτες θα είχαν συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο και θα είχαν σχηματίσει Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Τσίπρας νομίζει ότι υποχωρώντας στις Αλβανικές και Σκοπιανές πιέσεις, όπως και σε αυτά που του λένε να κάνει κέντρα του Εξωτερικού θα γλιτώσει τον μεγάλο ακρωτηριασμό της χώρας. Κούνια που τον κούναγε. Είναι η κυβέρνηση που θα ριχθεί όπως οι Απριλιανοί εις το πυρ το εξώτερον. Που θα χρεωθεί κατά πάσα πιθανότητα υποχωρήσεις κατά μήκος των συνόρων και εθνική τραγωδία στο Αιγαίο.

Μαθαίνω ότι ήδη ο Τσίπρας λέει στους Τούρκους, μην κάνετε έτσι, μην προκαλείτε, θα τα βρούμε σε όλα. Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί ή οι Γερμανοί θα τον γλιτώσουν. Είναι τόσο καρεκλοκένταυρος που δεν έχει καταλάβει ότι τον οδηγούν μαζί με τον Καμμένο σε μία διχοτόμηση του Αιγαίου, που δεν θα μπορέσει να αποτρέψει ούτε η Ουάσιγκτον, ούτε το Λονδίνο. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Αγγλία δεν θέλουν να τα χαλάσουν με ένα μεγάλο πελάτη που έχει πληθυσμό πάνω από 80 εκατομμύρια και μεγάλο βάθος στην Ανατολή. Δεν θέλουν να τα χαλάσουν με κάποιον που μπορεί να αλλάξει το status quo στη Μέση Ανατολή παίζοντας φιλικότερα με τη Μόσχα και τον Πούτιν. Είναι ηλίθιοι στην Αθήνα και κυρίως είναι εντελώς ανεγκέφαλος ο Τσίπρας αν πιστεύουν ότι οι Τούρκοι παίζοντας παιχνίδια στα Βόρεια της Συρίας και στο Αιγαίο δεν θα τα βρουν με τους μεγάλους σε βάρος ενός αφυδατωμένου οικονομικά κράτους.

Όλη η υποθήκευση της Ελλάδος και ο μνημονιακός δρόμος έγιναν γιατί οδηγούσαν στην αλλαγή συνόρων. Με τα ίδια επιχειρήματα δημιουργήθηκε η 21η Απριλίου, με τα ίδια επιχειρήματα και συνθήματα πορεύτηκε 7 χρόνια και στο τέλος η Τουρκία επιτέθηκε λέγοντας ότι αποκαθιστά τη Συνταγματική Τάξη στην Κύπρο.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ ταξιδεύει σήμερα στην Τουρκία, όπου θα βρίσκεται και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Η Χουριέτ γράφει πως ο Κύριος Πάιατ θα θέσει τα θέματα του Αιγαίου και της Κύπρου. Διαψεύδεται όμως η συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

Οι ανεγκέφαλοι των Αθηνών πριν από τη μεγάλη καταστροφή έχουν μία ευκαιρία. Να ομονοήσουν και να φτιάξουν άμεσα κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ή τώρα ή μετά από πρόωρες εκλογές πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας η οποία να ασχοληθεί και με τα εθνικά θέματα και με το μνημόνιο το οποίο «καίει» όλες τις ελπίδες των Ελλήνων. Ήδη οι Τούρκοι στήνουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ίμια. Φτιάχνουν απέναντι στην παραλία, στρατόπεδα, ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή.

Από την άλλη πλευρά, εδώ στην Αθήνα έχουμε πλήρη διχόνοια και διάσπαση. Ο Καμμένος ζήτησε να ενημερώσει το Μητσοτάκη και ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε ότι δεν προτίθεται να έχει καμία συνάντηση με τον Καμμένο. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι λογικό και αναπόφευκτο να μην θέλεις να συναντήσεις έναν εξωμότη της παράταξής σου που ακολούθησε δικό του δρόμο, τα έφτιαξε με τον περίεργο Τσίπρα και σου βρίζει κάθε τρεις και λίγο τη σύζυγο. Από την άλλη πλευρά όμως και όλη αυτή η διάσπαση θα οδηγήσει το ανεγκέφαλο πολιτικά δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου σε παραχωρήσεις και γκάφες μέχρι να πληγούν σε εθνική τραγωδία. Άλλωστε ο Καμμένος συναντάται όποτε είναι αναγκαίο με τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια και καταλαβαίνει κανείς τι γόνιμη συζήτηση για τα εθνικά θέματα ακολουθεί.

Η Ευρώπη, όλοι οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προβαίνουν σε λακωνικές δηλώσεις. Ο κος Γιούνγκερ περιορίστηκε να πει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Κακά τα ψέματα, η επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εκείνη του Φόρειν Όφις άφησε ιδιαιτέρως ξεβράκωτους διπλωματικά τους κυρίους: Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά. Όσοι έχετε ζήσει τα γεγονότα του Αττίλα ή έχετε διαβάσει τους ελληνοτουρκικούς πολέμους, καταλαβαίνετε που πάει η πατρίδα στα χέρια τους. Ενώ η οικονομία καίγεται, ενώ οι νέοι μεταναστεύουν, ενώ η Τουρκία απειλεί να πάρει το μισό Αιγαίο ο Τσίπρας σκαρώνει προανακριτικές και σκάνδαλα στη Βουλή, νομίζοντας ότι αυτά θα καλύψουν μια μέγιστη εθνική τραγωδία. Αισθάνομαι ότι είναι απίστευτη η παρέμβαση της κας Βασιλικής Θάνου για τη Novartis. Προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού – πριν ακόμη αποφανθούν – οι συνάδελφοί της, πριν καν εξεταστεί αν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία, χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα την υπόθεση. Βέβαια, η υπόθεση μπορεί να είναι σκανδαλώδης σε παγκόσμια κλίμακα αλλά το θέμα είναι ότι διώκονται πολιτικοί μόνο στην Ελλάδα. Και το μέγα ερώτημα προς την κα Θάνου είναι: υπάρχουν αποδείξεις ή απλά ανοίγετε τον ανεμιστήρα της λάσπης;http://www.ksipnistere.com