Τρίτη, Φεβρουαρίου 20

Ο Τσίπρας πέφτει σιγά -σιγά στο λάκκο που σκάβει για τους άλλους...

Παγιδευμένος στη στρατηγική της πολιτικής εξόντωσης των αντιπάλων του αφενός και του νέου αφηγήματος του για καθαρή έξοδο αφετέρου βρίσκεται ο Αλέξη Τσίπρας.
Γιατί κανένα απ τα δύο δεν πηγαίνει όπως θα ήθελε.
Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος
Η έξοδος κάθε άλλο παρά καθαρή φαίνεται, ύστερα και από όσα έγιναν στον καυγά Ντράγκι-Τσακαλώτου, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης βλέπει αυτά που δεν θέλει να δει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία σκέπτεται μόνο, πως θα πουλήσει ακόμα μια καλή ιστορία στους..
. ιθαγενείς για εκλογικούς λόγους.
Όπως πριν μερικά χρόνια μας πούλησαν το σκίσιμο του μνημονίου, αλλά τελικά  αποδείχτηκαν οι πιο «πρόθυμοι» και πιστοί υπηρέτες του, τώρα ετοιμάζονται να μας πουλήσουν τον... αντί Ντράγκι αγώνα.
Ο Ντράγκι ανησυχεί πως η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, χωρίς κανένα πρόγραμμα και επικαλείται το γεγονός ότι τα spreads του επταετούς αυξήθηκαν μόλις έκλεισε το ομόλογο. Φοβάται πως θα προκύψει κλίμα οικονομικής ανασφάλειας μετά τον Αύγουστο και δεν  μπορεί και δεν θέλει να δώσει το φτηνό χρήμα της ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες. Εμείς όμως το χρειαζόμαστε και επειδή η «ομπρέλα» της ΕΚΤ δεν παρέχεται χωρίς κάποιου είδους πρόγραμμα, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια σκληρή επιτήρηση μετά τον Αύγουστο.
Και καθώς το όνειρο της καθαρής εξόδου από το μνημόνιο Τσίπρα -Καμμένου σβήνει, ο πρωθυπουργός άναψε επίτηδες άλλη φωτιά με την πρόθεση του να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο Novartis εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.
Αλλά και εδώ τα πράγματα δεν πάνε καλά, καθώς η ίδια η κυβέρνηση, η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία, παραδέχεται στην πρόταση της για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ότι τα καταγγελλόμενα αδικήματα - τα οποία αρνείται όμως να βάλει σε ψηφοφορία ανά εμπλεκόμενο πρόσωπο- είτε έχουν παραγραφεί, είτε δεν είναι αρμοδιότητα της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι τα μεν πρώτα μένουν στον αέρα για να διαιωνίζεται η λάσπη, χωρίς καμιά δικαστική κρίση, για τα δε δεύτερα η δικογραφία θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη.
Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως συνηθίζει σε κάθε ομιλία του, θα αναφέρεται στη διαφθορά  πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη διαφθορά του παλιού πολιτικού συστήματος, με την άνεση αναπόδεικτων- μέχρι σήμερα- καταγγελιών, για να αντιπαραβάλλει το δήθεν νέο και άφθαρτο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόλπο είναι παλιό, το έκαναν και άλλοι, όχι πάντα με καλά αποτελέσματα, και αυτό φαίνεται πως παραβλέπει ο κ. Τσίπρας που δεν δείχνει να γνωρίζει την παροιμία «όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα».