Σάββατο, Φεβρουαρίου 3

Πώς θα φτάσουν οι πολίτες στο Συλλαλητήριο

Η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα κινηθούν αύριο οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αλλά και μέτρα ασφαλείας που θα ισχύουν από την ΕΛ.ΑΣ..

Η Συντονιστική Επιτροπή μεταξύ άλλων τονίζει στην ανακοίνωσή της πως δεν ανησυχεί για τις αντισυγκεντρώσεις καθώς έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής:


«Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν πως ο όρος "Μακεδονία" δεν θα πρέπει να υφίσταται ως προσδιορισμός του κράτους των Σκοπίων και ο στόχος είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση του Ελληνικού λαού. Όσον αφορά στις προθέσεις μεμονωμένων και ολιγάριθμων ομάδων, που φέρεται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων, η συντονιστική επιτροπή δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία, καθώς είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία και έχει άριστη συνεργασία. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους Έλληνες που θα προσέρθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αστυνομικών και των ανθρώπων του συντονιστικού. Θεωρούμε πάνω από δεδομένη την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου, όπως και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των συγκεντρωμένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να γίνουν γνωστά τα παρακάτω:

Πρόσβαση στο χώρο συγκέντρωσης:

Κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος και στον περιβάλλοντα αυτής χώρο για τους προσερχόμενους με μισθωμένα λεωφορεία από την Επαρχία θα γίνεται ως εξής:

Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Νότιο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Μάνδρας, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες των 10 ή 15 λεωφορείων) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Τροχαίας, οι επιβαίνοντες σε αυτά θα αποβιβάζονται στο τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού από τον σταθμό του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας. Από εκεί, οι διαδηλωτές πεζοί θα κατευθύνονται προς το χώρο συγκέντρωσης, ενώ τα λεωφορεία με τους οδηγούς τους μόνο θα κατευθύνονται με σκοπό την ασφαλή – φυλασσόμενη στάθμευσή τους στο χώρο του “Tae-kwon-do”. Στο σημείο εκείνο, μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 80 λεωφορεία, ενώ τα υπόλοιπα θα σταθμεύουν στο δεξιό ανερχόμενο και κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού από το ύψος του Μετρό “Φιξ” έως τη συμβολή αυτής με τη Λεωφόρο Αμαλίας.

Σημείωση: Κατόπιν εντολής της Γ.Α.Δ.Α., οι Σταθμοί Μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομονοίας θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας, από τις 10.00 π.μ. και μέχρι του πέρατος του συλλαλητηρίου.

Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την Βόρειο Ελλάδα, μετά από τα Διόδια Αφιδνών, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω της λεωφόρου Κηφισίας πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, για αποβίβαση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο. Στο “Μπάντμιντον” (στη λεωφόρο Κατεχάκη – Κοκκινοπούλου), θα οδηγούνται τα λεωφορεία για στάθμευση. Στο σημείο αυτό μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 300 λεωφορεία. Τα υπόλοιπα θα σταθμεύσουν φυλασσόμενα στο ανερχόμενο της Κοκκινοπούλου, μετά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Η αναχώρηση από όλα τα σημεία θα γίνει με το ίδιο τρόπο.

Σημείωση: Σε όλους τους δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά, αναλόγως με την προσέλευση του κόσμου.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή γίνονται επίσης γνωστά τα παρακάτω όσον αφορά τα μέτρα Ασφάλειας του Συλλαλητηρίου:

• Κατόπιν συνάντησης εκπροσώπων του Συντονιστικού με τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του Συλλαλητηρίου και την προστασία των συμμετασχόντων σ’αυτό , η οποία και διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία οποιαδήποτε προβλήματος.
• Οι διαδηλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των Αστυνομικών, καθώς και οι οδηγοί οχημάτων με τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
• Οι μετέχοντες στο Συλλαλητήριο πρέπει να αποφύγουν να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Συντάγματος διερχόμενοι πεζοί από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθότι την 12.00’ ώρα θα υπάρξει ‘αντισυγκέντρωση’ στον χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου. Σημειωτέον ότι ο χώρος αυτός θα αποκλεισθεί πλήρως από πολύ ισχυρές Αστυνομικές Δυνάμεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την με κανένα τρόπο επαφή των δύο συγκεντρώσεων.
• Συγκεκριμένα: Από νωρίς το πρωί, λόγω της αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, οι Λεωφόροι Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου θα αποκλεισθούν από ισχυρές Αστυνομικές έως την οδό Ομήρου, που τις τέμνει όπου θα δημιουργηθεί αδιαπέραστος φραγμός Αστυνομικών Λεωφορείων και πεζών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ). Ο χώρος των ανωτέρω λεωφόρων από την Ομήρου έως την Οδό Αμερικής θα παραμείνει εντελώς κενός για όλον τον κόσμο με δεύτερο φραγμό λεωφορείων και δυνάμεων της Αστυνομίας, κάθετο στην οδό Αμερικής, σημείο έως το οποίο μπορούν να κατακλύσουν με απόλυτη ασφάλεια οι μετέχοντες στο Πανελλαδικό – Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Πεζές Αστυνομικές Δυνάμεις θα καθοδηγούν και θα πληροφορούν τους διαδηλωτές σε όλο τον χώρο της συγκέντρωσης και πέριξ αυτού».