Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28

Οι αραβικές χώρες δεν δέχονται Σύρους πρόσφυγες γιατί φοβούνται την τρομοκρατία!

Οι αραβικές χώρες δεν δέχονται Σύρους πρόσφυγες γιατί φοβούνται την τρομοκρατία!

Πέντε από τις πλουσιότερες μουσουλμανικές αραβικές χώρες δεν δέχονται καθόλου Σύρους πρόσφυγες, με το επιχείρημα ότι εάν ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες από τη Συρία ανησυχούν ότι θα «εισάγουν τρομοκρατία».
Και όχι μόνο αυτό. Η Βρετανία έχει δώσει από μόνη της περισσότερα χρήματα σε ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από όσα έχουν δώσει μαζί η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία θεωρούνται υπεύθυνες η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τρεις χώρες που αποδεδειγμένα χρηματοδοτούν τζιχαντιστικές οργανώσεις για να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Συρίας.
Μάλιστα υπάρχουν αποδείξεις ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ δεν έχουν χρηματοδοτήσει μόνο τους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές αλλά και το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, που στη Συρία ονομάζεται Αλ Νούσρα.
Και ενώ η Τουρκία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων, αφού έχει εκτεταμένα σύνορα με τη Συρία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία παρά τον πλούτο τους και παρά την ευθύνη τους για τη συνεχιζόμενη ανθρωποσφαγή, αρνούνται να δώσουν καταφύγιο στους Σύρους Άραβες και μουσουλμάνους πρόσφυγες (δηλαδή ομοεθνείς και ομόθρησκούς τους) με το «αποστομωτικό» επιχείρημα ότι οι πρόσφυγες θα εισάγουν την τρομοκρατία, την ίδια τρομοκρατία που το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτούν για να ρίξουν τον πρόεδρο Άσαντ.

prosfyges Στον χάρτη βλέπετε αναλυτικά πόσοι Σύροι πρόσφυγες ζουν εκτός Συρίας. Στις πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου οι αριθμοί είναι μηδενικοί…

Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, εξαιτίας του πολέμου, 10 με 12 εκατομμύρια Σύροι. Οι περισσότεροι παραμένουν στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ εκτός χώρας καταφύγιο έχουν βρει στις γειτονικές τους χώρες Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο και Αίγυπτο.
Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία «αδειάζει» τους Σύρους πρόσφυγες μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.
Στον Λίβανο ζουν περίπου 1.100.000 Σύροι πρόσφυγες. Και θα ήταν ακόμα περισσότεροι εάν ο Λίβανος δεν έκλεινε τα σύνορά του με τη Συρία τον Ιούνιο.
Στην Ιορδανία κατέφυγαν 630.000 Σύροι πρόσφυγες, μέχρι που και αυτή η χώρα έκλεισε τα σύνορά της.
Στον Λίβανο είναι γνωστό ότι στους προσφυγικούς καταυλισμούς «οργιάζουν» οι στρατολογητές των τζιχαντιστών, με τον στρατό του Λιβάνου συχνά να κάνει επιδρομές για να τους εντοπίσει και συλλάβει, ενώ ο Λίβανος είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο των τζιχαντιστών για την εξάπλωση του πολέμου στα εδάφη του.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής όλες οι απόπειρες τζιχαντιστικής εξέγερσης στον Λίβανο έχουν αντιμετωπιστεί με σχετική επιτυχία.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 οι χώρες της Ευρώπης έχουν δεχτεί συνολικά 350.000 αιτήσεις ασύλου από Σύρους πρόσφυγες.
Το 1/3 αυτών ζητά άσυλο από τη Γερμανία. 65.000 θέλουν να πάρουν άσυλο από τη Σουηδία και 50.000 από τη Σερβία.
Ουγγαρία και Αυστρία έχουν δεχτεί 19.000 αιτήσεις ασύλου και 7.030 το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα στοιχεία αυτά είναι από τα Ηνωμένα Έθνη.
Το παράδοξο εδώ είναι ότι ενώ οι πάντες ζητούν από την Ευρώπη να δεχτεί όλο και περισσότερους Σύρους πρόσφυγες, οι πέντε πλουσιότερες αραβικές χώρες, δηλαδή η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, του Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, δεν έχουν δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα από τη Συρία.
Ισχυρίζονται ότι εάν δεχθούν μεγάλους αριθμούς Σύρων προσφύγων αυτό θα αποτελέσει απειλή για την ασφάλειά τους, αφού οι τζιχαντιστές τρομοκράτες (που είπαμε ποιοι τους χρηματοδοτούν) θα εισέλθουν ανάμεσα στους αμάχους.
Ο επικεφαλής του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, Σερίφ Ελ Σαγίντ (Αλί Sherif El Sayid Ali), είπε με δήλωσή του ότι οι αραβικές χώρες θα έπρεπε να ντρέπονται.
Είπε: «Τα στοιχεία από τις χώρες του Κόλπου είναι απολύτως φρικτά, όσον αφορά την πραγματικότητα, τη συμπόνια για την ανάληψη της ευθύνης αυτής της κρίσης … Είναι ντροπή». Κανένα από τα κράτη του Κόλπου δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες του 1951, η οποία ορίζει νομικά ως πρόσφυγα «ένα άτομο που λόγω βάσιμου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του».
Ωστόσο, πριν 25 χρόνια, όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν εισέβαλε στο Κουβέιτ, και οι Κουβεϊτιανοί έφευγαν πρόσφυγες, το Αμπού Ντάμπι (στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) τους δέχθηκε και τους παραχώρησε ολόκληρες πολυκατοικίες να ζήσουν μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και μάλιστα δωρεάν.
Γιατί σήμερα οι ίδιοι Άραβες δεν κάνουν το ίδιο στους επίσης Σύρους Άραβες αδελφούς τους, η απάντηση είναι απλή.
Πρώτον, οι Σύροι δεν είναι το ίδιο πλούσιοι όσο οι Κουβεϊτιανοί, και δεύτερον τότε δεν υπήρχε η λαίλαπα και απειλή του τζιχαντισμού όπως σήμερα, την οποία ωστόσο οι ίδιοι Άραβες του Περσικού Κόλπου υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν.
Οι ίδιοι μάλιστα που κρατάνε τα σύνορά τους κλειστά φοβούμενοι την τρομοκρατία ανάμεσα στους Σύρους πρόσφυγες, κατηγορούν τους Ευρωπαίους που έχουν το ίδιο επιχείρημα ως «ισλαμοφοβικούς».

skitso Σκίτσο στα αραβικά δείχνει τις αραβικές χώρες, που έχουν κλειστά τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες, να κατηγορούν για απανθρωπιά και απάθεια την Ευρώπη που δεν ανοίγει τα σύνορά της να δεχθεί τους ομοεθνείς και ομόθρησκούς τους, που οι ίδιοι δεν θέλουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι Άραβες δεν θέλουν τους Σύρους και οι ίδιοι Άραβες κατηγορούν την Ευρώπη για απάθεια που δεν τους δέχεται. Υπενθυμίζουμε ότι αυτοί οι Άραβες, με τα κλειστά σύνορα, είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν και συντηρούν τον πόλεμο στη Συρία. Θα δυσαρεστήσουμε πολλούς που θέλουν τη Δύση «υπεύθυνη» για όλες τις σφαγές, στη Συρία η ευθύνη είναι κυρίως των ίδιων των Αράβων.

Μήπως, όμως, πρέπει αυτό να μας προβληματίσει; Όταν οι ίδιοι οι Άραβες δεν δίνουν άσυλο στους Σύρους Άραβες με αυτό το επιχείρημα, της τρομοκρατίας, γιατί όποιος τολμά να έχει το ίδιο επιχείρημα στην Ελλάδα «κυνηγιέται» από τους «αλληλέγγυους» «ανθρωπιστές» ως… ξενοφοβικός;
Μήπως οι ίδιοι Άραβες που προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία ξέρουν περισσότερα από όσα υποψιαζόμαστε; Μήπως ο επόμενος στόχος του «Χαλιφάτου» είναι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης;

 tribune.gr