Ακραία πόλωση και πολιτικό μίσος. Ανεβαίνει επικίδυνα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο Novartis, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή τα 10 φερόμενα ως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος απαντούν με σκληρά λόγια κατά της κυβέρνησης, προειδοποιώντας για αντίποινα στην επόμενη Βουλή.

Πρίν λίγο έγινε έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε κατοικίες εμπλεκομένων στη Novartis
Στα πλαίσια των ερευνών που γίνονται για τη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης «Novartis» άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν σήμερα (10/2) σε αιφνίδιους ελέγχους στις κατοικίες των στελεχών της Novartis.
Οι έφοδοι αυτοί αφορούν πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση μέσω της δικογραφίας που έχει συνταχθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει και στενοί συνεργάτες των πολιτικών προσώπων.
Και στο σπίτι της γραμματέως του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο αυτό, έφοδος πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και στο σπίτι της γραμματέως του Άδωνι Γεωργιάδη
Α.Σαμαράς
«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους!» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς για το σκάνδαλο Novartis.
Ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει τα καταγγελλόμενα ότι χρηματίστηκε σε προσπάθεια αντεκδίκησης.
«Προφανώς είναι αντεκδίκηση. Πήγαν να διασπάσουν τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε! Πήγαν να διαχωρίσουν τον λαό από τη ΝΔ. Δεν τους βγήκε. Ο Κυριάκος το χειρίστηκε πολύ καλά. Πήγαν να βγάλουν «ακραίους» και «γραφικούς» όσους κατέβηκαν στο Σύνταγμα. Ο θαρραλέος Μίκης τους το χάλασε. Κι ύστερα πέρασαν στην αντεκδίκηση για το συλλαλητήριο. Όχι απλώς σε «αντιπερισπασμό». Ο χρόνος που επέλεξαν το δείχνει – ακριβώς μια μέρα μετά. Τα λάθη που έκαναν στην καθοδήγηση των στημένων «ανώνυμων» μαρτύρων, τι δείχνουν όλα αυτά; Βιασύνη και πανικό δείχνουν!» τονίζει ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες» σημειώνει:
«Εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός και αθώος. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» και αναφερόμενος στη μήνυση που έχει προαναγγείλλει ότι θα καταθέσει εναντίον του κ. Τσίπρα:
«Η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε…».
«Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία. Ο κόσμος ξέρει ποιοι χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της. Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και καταλήγει: «Όλοι όσοι επιθυμούν «φυγή προς τα μπρος» για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας».
Προσθέτει δε, ότι η Δικογραφία καταρρέει, αφήνοντας παράλληλα βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
«Όλοι όσοι επιθυμούν «φυγή προς τα μπρος» για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κος Τσίπρας», διαμηνύει επίσης ο πρώην πρωθυπουργός.
Βενιζέλος: Το λαθρεμπόριο λάσπης δεν θα περάσει, οι κουκούλες θα βγουν
«Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει», διαμηνύει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προεξοφλώντας ότι με τους χειρισμούς που συνοδεύουν την υπόθεση Novartis θα ασχοληθούν λίαν συντόμως τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ότι η κυβέρνηση «θα βρει απέναντί της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών» και τονίζει με έμφαση ότι το «λαθρεμπόριο λάσπης» δεν θα περάσει καθώς υπάρχουν πάμπολλοι εθνικοί και διεθνείς νομικοί φραγμοί και εντέλει «θα βγουν οι κουκούλες».
Άδωνις: Θα τους λιώσω, ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος ο Τσίπρας
Ηθικό αυτουργό της υπόθεσης Novartis χαρακτήρισε σήμερα, μέσω του ΣΚΑΪ, τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει βάσιμες υπόνοιες ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη σκευωρία.
«Το ποινικό μητρώο του κ Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λεν στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες», είπε ο κ Γεωργιάδης.
Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. «Η κα Τουλουπάκη έχει στείλει χαρτί στο FBI αίτημα να κάνει έρευνα για τους υπουργούς λες και έχει δικαίωμα ως εισαγγελέας να κάνει κάτι τέτοιο», τόνισε.
«Η κα Τουλουπάκη έχει προχωρήσει στην αποστολή της βουλής ενός φακέλου που είναι εντελώς άκυρος. Υποβλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου ενώ το σύνταγμα λέει αμελλητί και η πρώτη κατάθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου», σημείωσε επιπλέον.
Διερωτήθηκε πως γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε» τόνισε.
Στουρνάρας για Novartis: Στημένη σκευωρία με πολιτική στόχευση
«Οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «τα Νέα».
«Δεύτερον, η σύζυγός μου έχει διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν εγώ γίνω υπουργός. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας της γίνονται με νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια, τα δε εισοδήματά της συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις και στο πόθεν έσχες που καταθέτω εγώ. Σας θυμίζω την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της τον Σεπτέμβριο του 2016, την ημέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε αποφάσεις αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου μιας συγκεκριμένης τράπεζας. Αφαιρέθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα αρχεία της και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε ενάμιση χρόνο τώρα» συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.
«Τρίτον, τα περί δωροδοκίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με εκτίμησή μου, οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες. Με άλλα λόγια εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων. Τα εισοδήματά μας είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες. Δεν έχουμε καταθέσεις στο εξωτερικό. Όλες μας οι καταθέσεις είναι σε ελληνικές τράπεζες» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
«Τέταρτον, από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι αυτή η υπόθεση είναι μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος μου τα τελευταία τρία χρόνια. Σας θυμίζω τις επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις επιθέσεις στη σύζυγό μου και σε μένα προσωπικά μετά την αλλαγή του ΔΣ της συγκεκριμένης τράπεζας και την πρόσφατη σκευωρία με το πόθεν έσχες μου η οποία κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά. Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει ο Γιάννης Στουρνάρας.
Λοβέρδος: Οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά
«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», είναι ο τίτλος του άρθρου του Ανδρέα Λοβέρδου στα ΝΕΑ.
Σε αυτό κάνει λόγο για απόπειρα κατασυκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης κάτω από αντιδικονομικές και πολύ ύποπτες συνθήκες και μεθοδεύσεις με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με σκανδαλολογία σε βάρος της αντιπολίτευσης.
«Η πολιτική αλητεία κατ’ απομίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και των πολιτικών αντιπάλων της θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη», καταλήγει.
Tζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τους δικαστικούς για σκευωρία;»
Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μοναδικό θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

«Πυρετός» στην κυβέρνηση -Γράφουν την πρόταση για προανακριτική για τη Novartis
Κεντρικό πρόσωπο στη διαδικασία συγγραφής είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες μέρες είναι σε «ανοικτή γραμμή» με τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης αλλά και τους νομικούς του Μαξίμου.
Όπως όλα δείχνουν,η πρόταση θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, χρειάζεται την πρόταση να υπογράφουν 30 βουλευτές για να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή.
Και η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται εντός 15 ημερών από την κατάθεση σχετικής πρότασης. Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών,δηλαδή 151 ψήφοι.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται τη Δευτέρα να απευθυνθεί στους βουλευτές και εν συνεχεία -κεκλεισμένων των θυρών- θα γίνει η παρουσίαση της πρότασης.
Ο Ε.Βενιζέλος «προφήτης» ή ήξερε κάτι και το έκρυβε; -Δείτε τι είχε πει…
Λίγους μήνες πριν γίνουν οι εκλογές του 2015, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που τότε ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός Εξωτερικών, είχε δηλώσει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν υπάρχει καν σαν σκέψη η περίπτωση συνεργασίας μαζί του, καθώς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει τα πάντα και να μας βάλει φυλακή».
«Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ακυρώσουν όλες τις αποφάσεις και τις πράξεις μας και να μας πάνε φυλακή»
Τι ήταν άραγε αυτό που φοβόταν τόσο πολύ ο κ. Βενιζέλος; https://www.pentapostagma.gr