Κυριακή, Φεβρουαρίου 18

H ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ

Athanasios Drougos
Οι Σλαβογενείς για να διαγράψουν την προπαγάνδα τριών γενεών περί "Μακεδονισμού", απαιτείται πόλεμος ή διάλυση!
Σενάριο μάλλον απευκταίο το πρώτο, αλλά αποτελεί οριστική λύση του εκατονταετούς προβλήματος το δεύτερο.
Ο φανατισμός από την προπαγάνδα στην πλειοψηφία του κόσμου είναι τέτοιος που δεν ξέρεις αν πρέπει να εκνευριστείς ή να λυπηθείς.
Και το χειρότερο, αυτό συναντάται σε ανθρώπους με καλή μόρφωση και παραστάσεις από το εξωτερικό.
Οι φανατικότεροι δε των «Μακεδονομάχων» είναι Ελληνικής καταγωγής.
Διαισθητικά μόνο ένα 20% του πληθυσμού δεν πείθεται στα περί «Μακεδονίας».
Δεν μπορώ να κατανοήσω την αποδοχή συντήρησης του κράτους αυτού «πάση θυσία».
Είναι παντελώς άτοπο.
Μία χώρα που μεγάλωσε με την δικαιολογία, ότι ο φραγμός για ένα καλύτερο αύριο είναι η Ελλάδα.
Συμφωνώντας για το όνομα δεν διασφαλίζουμε τίποτα, αποκτάμε μύρια όσα προβλήματα και επιβραδύνουμε την διάλυσή τους.
Επειδή πολιτική στις διεθνείς σχέσεις, διαμορφώνεις με μακροχρόνιους στόχους και στρατηγικές, πιστεύω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι σκληρά αρνητικός για συμφωνία με το όνομα Μακεδονία και απώτερος στόχος μας πρέπει να είναι η διάλυσή αυτού του κράτους.
Οι δυτικές περιοχές (από Στρούγκα έως Τέτοβο) ο κύριος όγκος τους είναι Αλβανοί, βρίσκονται σε ημι-αυτόνομη κατάσταση, με μη πληρωμή ηλεκτρικού, φόρων κλπ χωρίς τον κεντρικό έλεγχο και παντού να συναντάς μόνο Αλβανικές σημαίες σε σπίτια, σχολεία, καταστήματα.
Οι πλειοψηφία τους δε, γνωρίζει μόνο Αλβανικά!
Κουμάντο κάνουν τα Αλβανικά κόμματα, τα οποία λειτουργούν στα πρότυπα της Ιταλικής μαφίας.
Περνώντας προς τα βορειοανατολικά (Κουμάνοβο), ισχυρό είναι το Σέρβικο στοιχείο.
Στα ανατολικά (Κριβα Παλάνκα- Κότσανι-Ράντοβιτς κλπ) της χώρας, βρίσκονται πληθυσμοί με έντονη την Βουλγαρική συνείδηση στον πληθυσμό.
Η πλειοψηφία τους διαθέτει Βουλγαρικά διαβατήρια, αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες και περισσότερο συναλλάσονται εμπορικά με την Βουλγαρία παρά με τα Σκόπια!
Οι νότιες περιοχές (από Καβάνταρσι έως Μπίτολα-Μοναστήρι) είναι πληθυσμοί με έντονο Ελληνικό στοιχείο, φιλικοί προς την Ελλάδα και οι περισσότεροι Ελληνικής καταγωγής.
Τέλος η πόλη των Σκοπίων είναι μια ... «Ασιατική» πόλη:
Σλάβοι- Σέρβοι, Σλάβοι-ντόπιοι, Σλοβένιοι, Αλβανοί, Έλληνες, Μαυροβούνιοι, Κοσοβάροι, Βόσνιοι, Τούρκοι, Εβραίοι, Αιγύπτιοι, Ρομά και πάει λέγοντας!
Στα ανωτέρω αν προσθέσουμε την έλλειψη δικαιοσύνης και δημοκρατίας, γίνεται αντιληπτό ότι είναι αδύνατο αυτό το μωσαϊκό, να επιβιώσει, όσο και αν στηρίζονται από την Τουρκία και Γερμανία.
Και το πιθανότερο κατ ’εμέ είναι να χωριστεί στα 4 και όχι στα 2. Έχω δε έντονες αμφιβολίες για τον «ζήλο» των ΗΠΑ, οι οποίες ήδη το ελέγχουν αυτό και το Κόσοβο και αν βρεθεί σοβαρός Έλληνας διαπραγματευτής, το θέμα κλείνει με αντιπαροχή μια βάση στην Β. Ελλάδα ή και μια βάση στην Σάμο ή ακόμα καλύτερα στο Καστελόριζο.
Ο φόβος για μεγάλη Αλβανία και Βουλγαρία, νομίζω είναι η δικαιολογία των νεομπολσεβίκων για παραχώρηση του ονόματος και αποφυγή να ‘εργαστούμε’ στο μόνο σχέδιο που λύνει το Σκοπιανό πρόβλημα!
Υπάρχουν δύο πιθανοί σύμμαχοι η Σερβία και η Βουλγαρία που έχουμε πιθανότητες να συνεργαστούμε στον μελλοντικό διαμελισμό ή καντονοποίηση της FYROM.
Και οι τρεις χώρες αποκλείουν με αυτόν τον τρόπο το τουρκικό τόξο.
Η ένωση της Αλβανίας με το κομμάτι της χώρας δεν είναι και τόσο σίγουρο.
Πιθανότερο είναι να γίνει αυτόνομη περιοχή ή να κινηθεί προς Κόσοβο παρά ένωση.
Με δεδομένο ότι σύντομα η Σερβία θα μπει σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα είναι περισσότερο ισομερής η θέση μας έναντι των Τούρκων μέσα στην συμμαχία.
Τέλος καλύτερα δύο προβλήματα (Αλβανία-Τουρκία) παρά τρία (Αλβανία- Σκόπια-Τουρκία) που μετά την συμφωνία για το όνομα μπορεί να είναι τέσσερα(συν Βουλγαρία)!
shmantikanea.