Τρίτη, Φεβρουαρίου 13

Κρύο ντους “made in Japan” για Βρετανούς… μεγάλη ελληνική ευκαιρία;



Τοποθέτηση-σοκ από τον πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη Βρετανία, Κότζι Τσουρουόκα, καθώς μετά τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι, προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι προϋπόθεση παραμονής των ιαπωνικών εταιριών στη χώρα είναι η κερδοφορία, η οποία προφανώς θα απειληθεί εάν τεθούν εμπόδια στο ελεύθερο εμπόριο, συνεπεία του Brexit.

Ο πρεσβευτής επισκέφθηκε τη Downing Street 10, μαζί με 19 Ιάπωνες εκπροσώπους εμπορικών και τραπεζικών ιαπωνικών κολοσσών, προφανώς για να εκφράσουν τις ενστάσεις τους για την πολιτική επιμονή στην έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ των εταιριών που συμμετείχαν δι’ αντιπροσώπων στη συνάντηση ήταν αυτοκινητοβιομηχανίες του μεγέθους των Nissan, Honda και Toyota.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ιαπωνικός οργανισμός με αρμοδιότητα την προώθηση των συναλλαγών και των επενδύσεων Jetro, συνολικά 879 επιχειρήσεις της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου, έχουν δραστηριότητα στη Βρετανία και εξασφαλίζουν δουλειά σε 142.000 εργαζομένους…
ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Δεν θα χρειαζόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες να αναφερθεί ότι σε περίπτωση αποχώρησης των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα αποτελούσε τεράστια ευκαιρία για την ελληνική οικονομία.
Οι συνθήκες όμως ΔΕΝ είναι φυσιολογικές, καθώς για λόγους ιδεοληψιών και… αυταπατών, η χώρα αρνείται να διαπραγματευθεί τους όρους έλευσης τέτοιων κολοσσών στη χώρα και την εγκατάστασή τους σε περιοχές της υπαίθρου οι οποίες θα αναζωογονούνταν κυριολεκτικά.
Ο κόσμος θα έβρισκε δουλειές και το χρήμα στην τοπική οικονομία θα είχε πολλαπλασιαστικά οφέλη, με τα κρατικά ταμεία, φορολογικά και ασφαλιστικά, να γεμίζουν από την ορθολογική φορολόγηση των επιχειρήσεων που θα ξεπετάγονταν για να καλύψουν τις ανάγκες ενός δυναμικού αναπτυσσόμενου πληθυσμού. Τι λέμε εμείς τώρα…
 defence-point.gr