Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14

Λοβέρδος για Novartis: Υπάρχει εδώ μια συμμορία με αρχισυμμορίτη και πολιτικό ιθύνων νου

«Υπάρχει εδώ μια συμμορία με αρχισυμμορίτη, υπάρχει πολιτικός ιθύνων νους», κατήγγειλε το πρωί της Τρίτης ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.
«Στις 19 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός ανακοινώνει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι θα σκάσει σκάνδαλο, πού το ήξερε;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία που πήραμε μέχρι στιγμής και που σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα είναι μαρτυρίες που προέκυψαν τον καιρό των οβίδων και του Σκοπιανού, ειδικά του συλλαλητηρίου».

«Λέω ότι υπάρχει πολιτικός ιθύνων νους» και «100% πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την υπόθεση», καθώς, όπως κατήγγειλε, «με σκάνδαλοψέμματα προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Κομμένη η πλάκα με τις τιμές και τις υπολήψεις ανθρώπων που έχουν δώσει μάχες για την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου, έλεος πια με τους αλήτες που σπιλώνουν υπολήψεις», είπε εξοργισμένος ο κύριος Λοβέρδος και εξήγησε πως εις βάρος του υπάρχει μόνο η καταγγελία μιας προστατευόμενης μάρτυρος, μιας γυναίκας που έχει καταθέσει και επωνύμως και η οποία ως προστατευόμενη αναφέρεται με αρσενικό ψευδώνυμο:
«Ένας μάρτυρας με κουκούλα με κατηγορεί και ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να προστατευτεί. Τι θα του κάνω εγώ του προστατευόμενου μάρτυρα, θα τον σκοτώσω και πρέπει να τον προστατεύσουμε;».
«Η κυρία που έχει καταθέσει και ως μάρτυρας μη προστατευόμενος, μετά με αρσενικό ψευδώνυμο με καταγγέλλει ότι εμένα με δωροδόκησε ο Φρουζής», λέει ο κύριος Λοβέρδος και επισημαίνει πως «αυτή η κυρία λέει ότι με δωροδόκησε ο Φρουζής ενώ δεν τον γνώριζα. Λέει ότι έφαγα σε σπίτι συναδέλφου σας, ενώ δεν έχει συμβεί ποτέ.
Εγώ γνώρισα τον κύριο Φρουζή, όταν αποχώρησε ο κύριος Φιλιώτης από την προεδρία του Συνδέσμου Φαρμακοβιομηχάνων και ανέλαβε εκείνος, ένα μήνα πριν από τις εκλογές».
«Εγώ έβγαινα συνεχώς και έλεγα ότι εδώ γινόταν χαμός, παρέλαβα τη δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων 5,1 δισ, όταν ο κύριος Ρέππας την είχε παραδώσει 2 δισ. και κάτι και την παρέδωσα κατά 2 δισ. λιγότερα, χωρίς να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων», επισήμανε, τονίζοντας: «Επί Παπανδρέου την σαρώσαμε την φαρμακευτική δαπάνη».
«Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκου στην Ελλάδα με όλες τις εταιρείες, που μπορεί να συνεχίζεται με την συνταγογράφηση πιο πολύ και όχι τη δαπάνη», ανέφερε ακόμα ο πρώην υπουργός και τόνισε ότι ο ίδιος έχει καταθέσει στην εισαγγελεία Διαφθοράς δύο αναφορές, αλλά και ότι επί των ημερών του μειώθηκε η δαπάνη και της Novartis, «υπήρχε μια ισορροπία στην κάθοδο και ενώ τσάκισα αυτή την απάτη και μου λένε εμένα τώρα, μία ψευδομάρτυρας κουκουλοφόρος, ότι τα πήρα».
«Το χέρι στη φωτιά το βάζω για τον εαυτό μου, αλλά αν όσα λένε για ‘μενα είναι δείκτης και για τους υπολοίπους, τότε όλες οι μαρτυρίες είναι για τον Καιάδα.
Με προπηλακίζανε και μου λέγανε ότι μειώνω τις τιμές των φαρμάκων και ότι στερώ το φάρμακο του λαού», είπε, δηλώνοντας εξοργισμένος και βαθιά θυμωμένος. «Ευτυχώς που έλειπα την πρώτη εβδομάδα γιατί δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα. Να μην τους ξεγελάει η γραβάτα που φοράω, ξέρω κι άλλη γλώσσα», είπε ο ίδιος.https://www.lykavitos.gr/archives/504422