Σάββατο, Φεβρουαρίου 10

Σκάνδαλο Novartis: Οι απαντήσεις των Σαμαρά,Βενιζέλου,Στουρνάρα και Λοβέρδου

Τέσσερα από τα δέκα πρόσωπα που κατονομάζονται στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα όσα αναφέρονται σε βάρος τους μέσα από τις σελίδες των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο.


Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στα «Νέα» δηλώνει ότι «απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί, θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα του πάω μέχρι τέλους!».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι η δικογραφία ήδη καταρρέει, αφήνει βαρύτατες αιχμές για τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς, ενώ δηλώνει ότι «όλοι όσοι επιθυμούν “φυγή προς τα μπρος” για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε άρθρο του, στην ίδια εφημερίδα, κάνει λόγο για «μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση».

Μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας αναφέρει: «Τα περί δήθεν δωροδοκίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με εκτίμησή μου οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τους έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες. Με άλλα λόγια εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες, αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνει ότι «η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν. Η κοινωνία δεν τσιμπάει».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών» και κάνει λόγο για «λαθρεμπόριο λάσπης» ενώ δηλώνει πως «θα βγουν οι κουκούλες».

«Η παράσταση έλαβε τέλος, οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά», δηλώνει ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με άρθρο του στα «Νέα».

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει, μεταξύ άλλων,"με εξόφθαλμες αθλιότητες οδηγούμαστε σε εκλογές",ενώ σημειώνει ότι «η πολιτική αλητεία κατ’ αποτίμηση του κομπανιέρο Μαδούρο θα καταλάβει πως η άνομη επίθεση στην τιμή και την υπόληψη των πολιτικών της αντιπάλων θα συντριβεί. Συντρίβεται άλλωστε ήδη».

ΤΑ ΝΕΑ 10/2/18
http://zeidoron.blogspot.gr