Πέμπτη, Φεβρουαρίου 8

Νικολόπουλος: «Η υπόθεση Novartis μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων»

Νικολόπουλος: «Η υπόθεση Novartis μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων»
Δηλώσεις για το θέμα της Novartis και τις προεκτάσεις του έκανε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος λέγοντας ότι «η αφετηρία της υπόθεσης Novartis είναι ασφαλώς δικαστική, αλλά παράλληλα, μπορεί να αποδειχθεί ένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων».


Ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι «με τη Novartis ασχολούνται εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ, το FBI, 29 κράτη συνολικά και τα χρηματιστήριά τους» και σημειώνει «ας αφήσουν, λοιπόν, τις φτηνές και ένοχες δικαιολογίες περί πολιτικής σκευωρίας και της δήθεν κατασκευής ενός σκανδάλου στην παρούσα πολιτική και χρονική συγκυρία και ας αρθρώσουν επιτέλους -πολιτικό και μη- λόγο για όσα τους καταλογίζονται».

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή «δεν μπορεί να συνωμότησαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αξιωματούχοι-ερευνητές ενός πολυπλόκαμου σκανδάλου για να πλήξουν 10-12 Έλληνες πολιτικούς».
Ο κ. Νικολόπουλος, ως μέλος της εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας υποστηρίζει επίσης ότι «οι πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, γύρω από τα "έργα και τις ημέρες" της Novartis στην Ελλάδα, πιστοποιούν ότι είχε γνώση η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του σκανδάλου. Υπουργός Υγείας διορίσθηκε ο κ. Σαλμάς από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Μόλις χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη Novartis και ότι επί υπουργίας του έστειλε δύο πορίσματα επιθεωρητών, με λίστα 40 ατόμων που εμπλέκονται σε "αθέμιτες πρακτικές της Novartis". Ομολόγησε δε, και το εξής: “Είχαμε πιάσει τη Novartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες”».

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει «η ΝΔ, ένα κόμμα αρχών, από το 1974 μέχρι πρότινος, όταν εμπλέκοντο τα ονόματα στελεχών της σε σκάνδαλα ή υποτιθέμενα σκάνδαλα, αυτόματα αφαιρούντο τα κομματικά αξιώματα και "παράσημά" τους, μέχρις ότου ανεπηρέαστα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» και υπογραμμίζει ότι «αν, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, ασκηθούν διώξεις, το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως, το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς φέρονται να εμπλέκονται και δικά του στελέχη στην πολύκροτη υπόθεση».