Παρασκευή, Φεβρουαρίου 2

Tον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ούτε σαν σύνθετο ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.-(τελεία και παύλα)


Γράφει η Χριστίνα
Αγαπητοί κύριοι, κύριοι βολεμένοι και πουλημένοι πολιτικοί μας που το παίζεται «διανοούμενοι και φωστήρες » αυτού του τόπου, που κόπτεστε και καλά για την πατρίδα μας, κατανοείστε ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΕΝΑ πράγμα.
Εμείς ως λαός, που έχουμε το πρώτο και το τελευταίο λόγο σε αυτόν εδώ τον τόπο, δεν δεχόμαστε επ ουδενί σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, ούτε και αναγνωρίζουμε τις Ενδιάμεσες Συμφωνίες σας. Αυτές να τις βάλετε εκεί που ξέρετε.

Κύριοι, εμείς μιλάμε εδώ και πάνω άπω 3.500 χιλιάδες χρόνια την ΜΙΑΝ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΝ γλώσσα, από την οποία όλοι οι λαοί έχουν δανειστεί λέξεις, την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ η οποία αποτελεί, (είτε σας αρέσει είτε όχι,) συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής κοινώς και ξεκάθαρα «την γλώτταν μου έδωκαν ελληνικήν». Και ας την αποκαλούν κάποιοι βάρβαροι «νεκρή γλώσσα»
Είτε σας αρέσει, είτε όχι, η αρχαία Ελληνική γλώσσα (όσο και η κατακρεουργημένη νεοελληνική) είναι μια ζωντανή, ουράνια, συμπαντική γλώσσα που πάλλεται και δονείται. Η ελληνική γλώσσα είναι η δυναμικότερη και συγχρόνως η πνευματικότερη όλων των υπολοίπων. Εκείνο που εκφράζει είναι ενώπιον μας. Από τη λέξη φτάνουμε αμέσως στην ουσία του ίδιου του όντος κι όχι πρώτα μπροστά σε μια απλή ρηματική σημασία.Η μελέτη της αρχαίας ελληνικής γλώσσας διευρύνει και ξεκλειδώνει τους πνευματικούς μας ορίζοντες.Έχει αποδειχθεί ότι προάγει καθαρή σκέψη, βοηθά στο να ομιλούμε σωστά. Με την αρχαία ελληνική γλώσσα ο ανθρώπινος εγκέφαλος αιχμαλωτίζει το σύμπαν. Μέσα στις φόρμες των λέξεων γεννιούνται οι σκέψεις, τα συναισθήματα, και εν τέλει η ίδια η ζωή. Για τον Πυθαγόρα π.χ. η μουσική και τα μαθηματικά γίνονται άσκηση με σκοπό την υπέρβαση των σωματικών περιορισμών και την κάθαρση της ψυχής, για να μπορέσει η τελευταία να απελευθερωθεί από τον κύκλο της μετενσάρκωσης για να φτάσει τελικά στη θεότητα από την οποία προέρχεται.Πόσο όμορφα τα έχουν διατυπώσει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Την ίδια γλώσσα λοιπόν αν-αξιότιμοι κύριοι μιλούσαν και οι Αρχαίοι Μακεδόνες.Ήταν Έλληνες, όπου μιλούσαν την Αρχαίαν Ελληνικήν Γλώσσα και ως γνήσιοι Έλληνες έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες που γινόντουσαν στην Αρχαία Ολυμπία κάθε 4 χρόνια.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Ηροδότου ο οποίος μας αφηγείται την περίπτωση του Μακεδόνα βασιλιά, Αλεξάνδρου του Πρώτου, ο οποίος για να συμμετάσχει στους αγώνες έπρεπε να αποδείξει στους Ελλανοδίκες, τα σημαντικότερα στελέχη των αγώνων, (όπως είναι εμφανές και από τον τίτλο τους, ήταν οι κριτές των Ελλήνων) ότι ήταν Έλληνας ικανοποιώντας όλες τις προϋποθέσεις. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι πέτυχε με άριστα. Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 504 π.Χ. αφού οι Ελλανοδίκες έκριναν πως είναι Έλληνας, όταν απέδειξε πως είναι Αργείος (καταγωγή από Τημενίδες)
Για τα ευγενικά και πατριωτικά του αισθήματα προς τους υπολοίπους Έλληνες, εκτός της επωνυμίας «Φιλέλληνας» (στην αρχαιότητα ο όρος σήμαινε και «πατριώτης»), ανακηρύχθηκε από μεν τους Αθηναίους επίσημος Πρόξενος, από δε τους Αργείους ως απόγονος των Τημενιδών. Επίσης, στόλισε τους Δελφούς και την Ολυμπία με λαμπρά αναθήματα. Βασίλευσε 33 ή 34 χρόνια. Τον διαδέχθηκαν οι γιοί του, πρώτα ο Αλκέτας Β΄ και έπειτα ο Περδίκκας Β΄.
Όλη αυτήν λοιπόν την ιστορία έρχονται οι Γυφτοσκοπιανοί με τον κατάπτυστο κ.Νίμιτσ να μας την διαστρεβλώσουν; Να μας πουν τι; ότι «Η «μακεδονική» γλώσσα είναι μία αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών; Ρε πάτε καλά όλοι εκεί μέσα στο ΥΠ.ΕΞ; αντί να τους στείλετε όλους στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα κάθεστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους και διαπραγματεύεστε; Τι; Την γλώσσα, τα σύνορα, τις αλυτρωτικές τους βλέψεις; Αλλά βέβαια τέτοιες εντολές έχετε λάβει απ τα πάλαι γνωστά αφεντικά σας και προσπαθείτε (ματαίως) να μας κατατάξετε (εμάς τους γνήσιους απόγονους των Αρχαίων Ελλήνων, είτε σας αρέσει είτε όχι ) στους πάλαι ποτέ αυτόχθονες αγροίκους κατοίκους της Ευρώπης. Που όταν οι Αρχαίοι Ημών (δικοί μας ) κύριοι, Πρόγονοι μας έγραφαν τραγωδίες και πήγαιναν θέατρο, οι «Ευρωπαίοι» ζούσαν στις σπηλιές και επικοινωνούσαν με νοήματα και άναρθρες κραυγές.Ακόμα και το όνομα αυτής της Ηπείρου «Ευρώπη» Ελληνικό είναι κύριοι.
Αλλά δεν θα σας κάνουμε κύριοι την χάρη.
Κόψτε το κεφάλι, σας τον πωπό σας ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ούτε σαν σύνθετο ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.-(τελεία και παύλα)
Καταλάβετε το κύριοι, γιατί αλλιώς θα μας βρείτε μπροστά σας. Και πλέον έχουμε αγριέψει.Πολλά μπορούμε να αντέξουμε, αλλά την πατριδοκαπηλία ΟΧΙ.
 triklopodia.gr