Δευτέρα, Φεβρουαρίου 5

Tι παίζει με το όνομα? Θέλουν να διαμελίσουν τη Χώρα και να διαλύσουν την ορθοδοξία

makedonia
“Εναντίον θεών πάντων, όσοι Μακεδονίαν και την άλλην Ελλάδα κατέχουσιν” (Πολύβιος, Ζ, 9, 3)..Το όνομα δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του Μακεδονικού προβλήματος. Είναι η αρχή του τέλους της Μακεδονίας μας και ο επικείμενος ακρωτηριασμός της Ελλάδος. Έχουν πολύ σοβαρούς λόγους να το επιχειρήσουν και οι λόγοι αυτοί δεν είναι οικονομικοί. Θα τους δούμε αναλυτικά παρακάτω. Άλλωστε, ο Κίσινγκερ το έχει δηλώσει πως το 2018 δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.
Από την άλλη, αν η Ελλάς αποδεχόταν την γνωστή πρόταση Μιλόσεβιτς και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν και «Υπουργείο Εθνικής Επίθεσης», ίσως να μην υπήρχε τώρα Μακεδονικό πρόβλημα.
Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι δημιούργημα των παγκόσμιων εξουσιαστών, ως επιμέρους σχέδιο που προβλέπει την καταστροφή της Ελλάδος. Οι υπηρετούντες τον σιωνισμό, και ειδικά οι ηγέτες του, παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στον σκοπό τους που είναι ο αφελληνισμένος διεθνισμός. Δεν λησμονούν ποτέ αυτούς που τους ανατρέπουν τα σχέδια και τους εκδικούνται μετά απ’ όσα χρόνια και αν περάσουν. Πάντα έτσι συμπεριφέρονται. Εκδικούνται αυτούς που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Και η Ελλάς τους εστάθη πολλές φορές εμπόδιο.
Αναφορικά με την επικείμενη ονοματοδοσία των Σκοπίων, κάποιες προβάλλουσες δικαιολογίες είναι περίεργες. Αναλογισθείτε το εξής. Είναι δυνατόν αυτοί οι πανίσχυροι, οι οποίοι διέλυσαν τόσα κράτη σ’ όλον τον κόσμο να θέλουν το καλό ενός κρατιδίου; Ενός κρατιδίου που έχει ασήμαντη αξία (οικονομική, στρατηγική, κλπ) στον πλανήτη. Δηλαδή, θα έχει πρόβλημα το ΝΑΤΟ αν δεν εντάξει στον σχηματισμό του το μικρό αυτό κράτος λόγω ονόματος; Λέτε να κλονίζεται η μαχητική ικανότητα του ΝΑΤΟ χωρίς τα Σκόπια; Η αλήθεια είναι μία.
Τους διεθνιστές, που ενεργούν τοιουτοτρόπως, δεν τους οδηγεί η αγάπη προς το υποσύνολο των σλάβων, αλλά το μίσος προς το σύνολο των Ελλήνων. Οι ενέργειές τους δείχνουν ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η Ελλάς και το μεγαλύτερο πρόβλημα στα σχέδιά τους είναι οι Έλληνες.
Το Μακεδονικό πρόβλημα προέκυψε λόγω του σλαβικού εθνικισμού, που εκφράζεται με τον Πανσλαβισμό. Ενός Πανσλαβισμού που καθοδηγείται από την Ρωσία. Το Μακεδονικό πρόβλημα αποτελεί κρίσιμο θέμα προς «επίλυση» επειδή μέγας πόθος των σλάβων είναι η έξοδός τους στο Αιγαίο πέλαγος. Το πρόβλημα έγινε εντονότερο όταν η Ελλάς απελευθέρωσε την λεγομένη σήμερα Βόρεια Ελλάδα, χωρίς ωστόσο ν’ απελευθερώσει και την πιο Βόρεια Ελλάδα.
Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε ονομάσει την Βόρειο Ελλάδα «στενό και ανόητο διάδρομο». Τόσο πολύ τους κόστισε. Την αυξανόμενη ένταση του Μακεδονικού προβλήματος μας την έκρυβαν για χρόνια. Οι σλάβοι, οι Βούλγαροι και οι εδώ κομμουνιστές εργαζόντουσαν και εργάζονται μεθοδικά πρώτα για την διάλυση της Ελλάδος και ύστερα για τους ιδιαίτερους σκοπούς τους.
Τώρα, επειδή οι παγκόσμιοι ηγέτες πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα και ότι έχουν την δύναμη να επιβάλουν την πολυπόθητη γι αυτούς Νέα Τάξη, το Μακεδονικό πρόβλημα κορυφώνεται και αποτελεί μέρος του Ελληνικού προβλήματος.
Το πρόβλημα του ονόματος είναι η αρχή των εθνικών προβλημάτων για την Ελλάδα.
Επίτηδες τόσα χρόνια άφησαν να έρπεται το ζήτημα του ονόματος. Επίτηδες άφησαν το FYROM, γιατί επί της ουσίας εργάζονταν για να παγιωθεί το «Μακεδονία» παγκοσμίως, έως ότου να γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη. Π χ. η γερμανική τηλεφωνική εταιρεία στα Σκόπια, όταν οποιοσδήποτε ξένος επισκεπτόταν ή διερχόταν από τα Σκόπια, έστελνε μήνυμα υποδοχής στο κινητό του τηλέφωνο καλωσορίζοντας τον επισκέπτη «στην Μακεδονία, το λίκνο του πολιτισμού». Τον καλωσόριζε στην «Μακεδονία» και όχι στην FYROM.
Ενώ λοιπόν το μικρό κράτος των Σκοπίων ονομάζεται FYROM, εντούτοις στο διαδίκτυο έχει παγιωθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ο κωδικός χώρας “mk”, από το “Makedonia”, και αυτό θεωρείται αδύνατον πλέον ν’ αλλάξει. Η διεθνής υπηρεσία που έδωσε την άδεια χρήσης του συγκεκριμένου κωδικού, προφανώς γνώριζε ποιο θα είναι τελικά το όνομα του κρατιδίου. Επιπλέον, το δηνάριο (το νόμισμα των Σκοπίων) έχει καθιερωθεί διεθνώς ως “MKD”, από το “Makedonian Dinar” και γίνεται αποδεκτό απ’ όλες τις χώρες. Στα νομίσματά τους αναγράφουν Republica Makedonia (РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА – Δημοκρατία της Μακεδονίας), το οποίο είναι παράνομο, διότι επισήμως χώρα με αυτό το όνομα δεν υπάρχει.
Ξένες υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμοί στα Σκόπια δηλώνουν ότι ευρίσκονται στην «Μακεδονία». Πρεσβείες ξένων χωρών δηλώνουν ότι βρίσκονται στην «Μακεδονία».
Έχει ιδιαίτερη αξία να τονισθεί εδώ ότι, σύμφωνα με Σκοπιανούς, οι ΗΠΑ έκτισαν στα Σκόπια την τρίτη μεγαλύτερη σε μέγεθος πρεσβεία τους σε όλον τον κόσμο. Σε τι θα χρειασθεί μια τόσο μεγάλη πρεσβεία στα Σκόπια; Ποιος είναι ο ρόλος της; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγα χιλιόμετρα βορειότερα των Σκοπίων υπάρχει η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στον κόσμο. Επίσης το Εβραϊκό Μνημείο Ολοκαυτώματος στα Σκόπια ονομάζεται «Μνημείο Ολοκαυτώματος για τους Εβραίους της Μακεδονίας». Ποιάς «Μακεδονίας»;
Αυτά για το όνομα, αλλά οι σλάβοι πιστοί στις αρχές του Πανσλαβισμού τις οποίες ποτέ δεν απαρνήθηκαν, ποτέ δεν έκρυψαν τον πόθο τους για την κατάληψη της Μακεδονίας μας και την έξοδό τους στην Λευκή θάλασσα. Το Αιγαίον Πέλαγος. Είναι το απωθημένο τους. Δημιούργησαν το Μακεδονικό πρόβλημα ως δικαιολογία για την επίτευξη του σκοπού τους. Οι προθέσεις τους για την Μακεδονία διατυπώθηκαν σαφέστατα από τον ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Ιωσήφ Μπρός (Τίτο), με την ανοχή του ηγέτη της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν (αυτό έγινε πριν την ρήξη των δύο ηγετών, έχει σημασία αυτό, που έγινε το 1948), αλλά και με την ανοχή της Δύσης. Λείπει ο Μάρτης απ’ τη σαρακοστή;
Ο Ιωσήφ Μπρος (Τίτο) σε ομιλία του στις 11 Οκτωβρίου 1945 στα Σκόπια είπε: «Δεν αρνηθήκαμε ποτέ στον Μακεδονικό λαό το δικαίωμα να ενωθεί. Ούτε θα παραιτηθούμε ποτέ απ’ αυτό το δικαίωμα. Έχουμε αδελφούς στη Μακεδονία του Αιγαίου των οποίων η τύχη δεν μας είναι αδιάφορος. Οι σκέψεις μας είναι κοντά τους και προτιθέμεθα να μεριμνήσουμε γι αυτούς. Θα μεριμνήσουμε για την ένωση όλων των Μακεδόνων στην πατρίδα τους. Μακάρι όλοι οι Μακεδόνες μίαν ημέρα να ενωθούν στην κοινοπολιτεία τους, την Μακεδονία».
Δεν το κρύβουν. Στόχος τους είναι η δημιουργία της μεγάλης Μακεδονίας. Τώρα δε, που οι πανσλαβισταί και οι σιωνισταί ικανοποιούνται αμφότεροι με την δημιουργία της μεγάλης Μακεδονίας, φυσικό είναι να συμμαχήσουν εναντίον της Ελλάδος.
Στα Σκόπια, δεν στήνουν μόνο ελληνικά αγάλματα αλλά και βουλγαρικά. Υπάρχουν αγάλματα σημαντικών βουλγάρων όπως του Γκότσε Ντέλτσεφ. Ο Ντέλτσεφ ήταν Βούλγαρος, γεννήθηκε το 1872 στο τουρκοκρατούμενο τότε Κιλκίς, και πολέμησε εναντίον των τούρκων για την απελευθέρωση της «Μακεδονίας». Ουδείς ενοχλείται μ’ αυτό το άγαλμα. Το πιο χαρακτηριστικό, αλλά και το πιο «πονηρό» είναι το άγαλμα του Τσάρου Σαμουήλ, που τοποθέτησαν δίπλα ακριβώς στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή άγαλμα του έφιππου πολεμιστού, όπως το αποκαλούν τώρα κάποιοι για να μειώσουν τις εντάσεις. Ο Τσάρος Σαμουήλ ίδρυσε την βουλγαρική αυτοκρατορία γύρω στα 960. Είναι αυτός τον οποίο «έσκασε» ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος. Είναι γνωστά ολ’ αυτά από την Ιστορία.
Ο Σαμουήλ κάθε άλλο παρά τυχαία επιλέχθηκε. Ο Σαμουήλ είχε την αυτοκρατορία του μέχρι την Λάρισα, αν αυτό μας λέει κάτι. Πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του έκανε την Οχρίδα, στην οποία ίδρυσε Πατριαρχείο. Τώρα ιδρύουν την Αρχιεπισκοπή Οχρίδος. Το ότι θα ιδρυόταν Αρχιεπισκοπή ήταν γνωστό πριν από χρόνια και φαίνεται από το γεγονός ότι τα οικοδομήματά της άρχισαν να κτίζονται πριν από λίγα χρόνια γύρω από τον Ναό του Αγίου Παντελεήμονος ο οποίος βρίσκεται δίπλα στο κάστρο του Σαμουήλ στην Οχρίδα. Τώρα είναι σχεδόν έτοιμα. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι από τις κεραμιδένιες στέγες προεξέχουν 3 γυάλινες πυραμίδες. Ο Σαμουήλ λοιπόν, τους εμπνέει την μεγάλη Μακεδονία. Τίποτα δεν γίνεται κατά τύχη, αλλά βάσει λεπτομερούς σχεδίου. Η Βουλγαρία από την άλλη δεν διαμαρτύρεται, διότι καραδοκεί. Πάντα αυτή ήταν η στάση της Βουλγαρίας. Αν χαθεί η Μακεδονία για την Ελλάδα, αυτή πιστεύει ότι πολύ εύκολα θα πάρει την Θράκη, για να βγει κι αυτή στο Αιγαίο.
Οι Σκοπιανοί τοποθέτησαν επίσης άγαλμα του Ιουστινιανού, ο οποίος παρουσιάζεται με θηλυπρεπή όψη, δίπλα στην ιστορική γέφυρα του Αξιού ποταμού, Vardar (Βάρνταρ) όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Σαφή ένδειξη ότι θέλουν να πείσουν ότι το κρατίδιο των Σκοπίων είχε ξεχωριστό ρόλο και κατά την Βυζαντινή περίοδο.
Είναι αρκετά εντυπωσιακό το πόσες πολλές ορθόδοξες εκκλησίες και ναΐδρια κτίζονται τώρα στα Σκόπια. Όλοι οι νεόκτιστοι ναοί είναι με τρούλους και ομοιάζουν με τα Καθολικά των Μονών του Αγίου Όρους. Χαρακτηριστικότερη είναι η μεγάλη εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που κτίζεται δίπλα ακριβώς από το σπίτι της Μητέρας Τερέζας με την χρηματοδότηση κάποιου ιδρύματος. Ύποπτο το ότι κτίζονται τόσες πολλές εκκλησίες, αλλά υπάρχει λόγος. Καινούργια τζαμιά δεν κτίζονται.
Αλλάζουν τις προσόψεις των κτηρίων στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, κυρίως στην κεντρική πλατεία και στον εμπορικό πεζόδρομο «Οδός Μακεδονίας», εκεί που πηγαίνουν οι τουρίστες, με ταχύτατο ρυθμό. Στα κομμουνιστικής εμπνεύσεως, κομμουνιστικής κατασκευής και κομμουνιστικής ποιότητος κτήρια τοποθετούν προσόψεις που παραπέμπουν σε κλασσικά κτίσματα, αρχαιοελληνικής μορφής. Όλες οι ήδη υπάρχουσες προσόψεις είναι χαμηλοτάτης αισθητικής και ποιότητος. Ο δε τρόπος κατασκευής τους είναι ο εξής. Τοποθετούν στις προσόψεις των παλιών κτηρίων σιδερένιες βάσεις και επάνω σ’ αυτές τοποθετούν απομιμήσεις τμημάτων κλασικών κτηρίων (αετώματα, γείσα, υδρορροές, κίονες με διάφορα κιονόκρανα, κλπ). Οι απομιμήσεις είναι κατασκευασμένες από αφρό πολυουρεθάνης (!!!), για να είναι ελαφριές ώστε να αντέξουν τα κτήρια. Με μάρμαρα και πέτρες δεν μπορούσε να στηθεί όλο αυτό το σκηνικό λόγω βάρους. Κατόπιν τις βάφουν και έτσι τα κτήρια αποκτούν αρχαιοελληνική όψη.
Το ότι τοποθετούν αγάλματα, κτίζουν ορθόδοξες βυζαντινές εκκλησίες και αλλάζουν τις προσόψεις των κτηρίων, το κάνουν για έναν και μοναδικό λόγο. Για να πείσουν τους αδαείς ότι το τμήμα αυτό των Βαλκανίων έχει κοινή Ιστορία με την Ελλάδα. Το τμήμα αυτό της γης υπήρχε και στην αρχαιότητα, και στο Βυζάντιο, και είχε σημαντική ύπαρξη μέχρι σήμερα ανελλιπώς. Θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της συνεχούς παρουσίας του στην Ιστορία. Φροντίζουν να έχει το κρατίδιο όμοια εξωτερικά χαρακτηριστικά με την Βόρεια Ελλάδα ώστε να πούνε μετά. Κοιτάξτε! Ίδιο με την Ελλάδα είναι, αλλά είναι «Μακεδονία»!
Γιατί να είναι χωρισμένη η Μακεδονία σε τρία τμήματα; Ας την ενώσουμε. Ας ενώσουμε όλους τους Μακεδόνες για να μην είναι χωρισμένοι, όπως πρεσβεύει ο Πανσλαβισμός. To ότι κατά την πρώτη ακριβή και επίσημη απογραφή του πληθυσμού της Μακεδονίας που έγινε από την Οθωμανική Κυβέρνηση, και ειδικότερα από τον Χουσεΐν Χιλμή Πασά το 1904, και δεν βρέθηκε ουδείς «Μακεδόνας» μάλλον είναι ιστορική λεπτομέρεια.
Και το σημαντικό ερώτημα τώρα. Γιατί θέλουν να δημιουργήσουν την μεγάλη Μακεδονία; Απατώντας παρακάτω στο ερώτημα θα φανεί πόσο σημαντικοί λόγοι υπάρχουν για τους σιωνιστές, αλλά και ποιοί επωφελούνται.
Πρώτον. Θέλουν οι πραγματικοί ηγέτες του πλανήτη να πάρουν τον Όλυμπο από τους Έλληνες ώστε να τον ελέγχουν, ειδικά τώρα που νομίζουν ότι θα εγκαθιδρύσουν την Νέα Τάξη. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
Δεύτερο. Πρέπει οπωσδήποτε να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη εβραϊκή πόλη. Οι εβραίοι θεωρούν την Θεσσαλονίκη ως την ιερότερή τους πόλη μετά την Ιερουσαλήμ. Μην ξεχνάτε ότι η Θεσσαλονίκη μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε αργία το Σάββατο και όχι την Κυριακή. Επίσης, σε κάποια συγγράμματα πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από εμάς, η Θεσσαλονίκη αναφέρεται ως «Ιουδαία Θεσσαλονίκη» δηλαδή, «Ιουδαϊκή Θεσσαλονίκη». Δεν νοείται Νέα Τάξη με την Θεσσαλονίκη σε χέρια Ελλήνων.
Τρίτον. Είναι γνωστό ότι η Ορθοδοξία αποτελεί εμπόδιο στα σιωνιστικά σχέδια. Η Ορθοδοξία πρέπει να σβήσει. Δεν έχει θέση στην εποχή της πανθρησκείας. Και Ορθοδοξία είναι το Άγιον Όρος. Θέλουν το Άγιον Όρος να πάψει να ανήκει στην Ελλάδα, διότι έτσι νομίζουν ότι θα καταστρέψουν ευκολότερα τόσο την Ελλάδα όσο και την Ορθοδοξία, και δεν έχουν άδικο. Μόνο έτσι το Άγιον Όρος θα πάψει να τους είναι εμπόδιο. Και όταν θ’ ανήκει πλέον σε κράτος Σλάβων και Ούννων, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να φανταστεί κανείς το μέλλον του. Το φοβούνται το Άγιον Όρος διότι έχει τρομερή δύναμη. Ένας μόνο αγιορείτης ασκητής του, ένας μόνο καλόγηρος μπορεί να ταρακουνήσει ολόκληρο τον πλανήτη, όπως έγινε με τον Άγιο Παΐσιο.
Εάν κατορθώσουν ν’ ακρωτηριάσουν εδαφικά την Ελλάδα δημιουργώντας, όπως θέλουν, την μεγάλη Μακεδονία, θα κατορθώσουν τον πολλαπλώς οδυνηρότερο ακρωτηριασμό του Ελληνισμού.
Χρήστος Μαντζιάρηςhttp://amazonios.net/