Δευτέρα, Μαρτίου 12

Ρέγκλινγκ: Να εφαρμοστούν κανονικά οι περικοπές στις συντάξεις το 2019 όπως συμφωνήσαμε στο Μνημόνιο


Αρνητικός στο ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 εμφανίζεται ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνοντας ότι αποτελούν μέρος της συμφωνίας βάσει της οποίας εκταμιεύθηκαν προηγούμενες δόσεις, ενώ κοστολογεί τις απώλειες από το α΄εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα 86 δισεκατομμύρια ευρώ συν ένα τρίτο Μνημόνιο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Πρώτο Θέμα», ο κ. Ρέγκλινγκ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τον κατώτατο μισθό, αρκεί οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μη θέτουν σε κίνδυνο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο  επικεφαλής του ESM παίρνει θέση και για το ζήτημα της προληπτικής γραμμής «καλό είναι να έχεις προληπτική πιστωτική γραμμή. Νομίζω ότι από μόνη της κάτι θετικό στα μάτια των αγορών», λέει σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορεί και να μη χρειαστεί.

Για το χρέος τονίζει ότι τυχόν μεσοπρόθεσμα μέτρα, αν κριθούν αναγκαία, θα συνοδεύονται από «κάποιου είδους στενότερη επιτήρηση», ενώ αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα της σύγκλισης με το ΔΝΤ και της εξαγοράς των δανείων του προς την Ελλάδα από τον ESM.

kathimerini.gr
 anemosantistasis.