Παρασκευή, Μαρτίου 2

Δελτίο καιρού για Παρασκευή 2/3

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως και το πρωί. Καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι, και στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη
και το Βορειοανατολικό Αιγαίο το βράδυ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και στο τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας που σε περιοχές της Θράκης θα φτάσει και τους 10 βαθμούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 13, στα κεντρικά από 5 έως 16, στα νότια από 5 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 5 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 18, και στην Κρήτη από 10 έως 23.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση έως 2 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς.