Σάββατο, Μαρτίου 3

4 σπιτικές λύσεις για τον πονόλαιμο

4 σπιτικές λύσεις για τον πονόλαιμο
Εάν βρίσκεσαι στην πλειοψηφία, τότε αυτές τις μέρες πέρασες ή περνάς ένα κρύωμα. Μην ανησυχείς. Δεν θα χρειαστεί να περάσεις τη πολύτιμη άδειά σου στο κρεβάτι, ούτε να κάνεις 3ήμερη αφωνία για να ξεκουράσεις τον ξηρό λαιμό. Πριν προλάβεις να αγχωθείς και να εφοδιαστείς με διάφορα φάρμακα, ρίξε μία ματιά στις παρακάτω φυτικές λύσεις για τον πονόλαιμο.
Οι περισσότερες από αυτές είναι γρήγορες και οικονομικές, με υλικά που βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας σου. Θα ακολουθήσεις απλά τις παρακάτω σπιτικές συνταγές και θα νιώσεις τον πόνο και την ευαισθησία στο λαιμό σου να αποχωρούν.
Συνταγή 1
Ανακάτεψε μία κουταλιά χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Ο χυμός λεμονιού θα δημιουργήσει ένα όξινο περιβάλλον στο λαιμό σου που θα σκοτώσει τους ιούς και τα βακτήρια.
Συνταγή 2
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό πρόσθεσε 5 κουταλάκια αλάτι. Χρησιμοποίησε αυτό το μείγμα για να κάνεις γαργάρες 1-2 φορές την ημέρα. Βοηθάει στη συρρίκνωση των διογκωμένων κυττάρων και ανακουφίζει από το πόνο, ενώ βοηθά και στο να καθαρίσει η βουλωμένη μύτη.
Συνταγή 3
Ξεφλούδισε και κόψε σε μικρά κομματάκια λίγο φρέσκο τζίντζερ. Έπειτα φτιάξε τσάι με αυτό, προσθέτοντάς το σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε λίγο μέλι και κατανάλωσέ το ζεστό. Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ το τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες. Το λες και ρόφημα-superfood.
Συνταγή 4
Ζέστανε μία κουταλιά της σούπας μέλι και πρόσθεσε λίγη κανέλα. Κατανάλωσε ζεστή αυτή τη “πάστα” μελιού καθώς θα προστατεύσει τον οργανισμό από βακτήρια και υιούς ενώ θα μαλακώσει τα τοιχώματα του ξηρού λαιμού. Έξτρα bonus: έχει γεύση Χριστουγέννων.