Δευτέρα, Μαρτίου 12

Κι όμως συνέβη!-Καναδάς: Γιατροί απέρριψαν αυξήσεις 700 εκατομμυρίων δολαρίων..οι ΕΛΛΗΝΕΣ γιατροι τα παιρνουν αλλιως...?

Εκατοντάδες γιατροί και φοιτητές ιατρικής στον Καναδά απέρριψαν αυξήσεις 700 εκατομμυρίων δολαρίων ζητώντας τα χρήματα αυτά να δοθούν πάλι στον χώρο της υγείας και της περίθαλψης για την ...
πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, όπως νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
Άλλη μια είδηση από τον Καναδά έρχεται να μας εκπλήξει. Η λέξη συντεχία δεν φαίνεται να έχει θέση στην περίεργη αυτή χώρα. Πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί μαθαίνοντας για αυξήσεις που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση δεν φάνηκε να συμφωνούν και τις επιστρέφουν πίσω. Με έναν όρο.
«Εμείς, οι γιατροί στο Κεμπέκ που πιστεύουμε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας είμαστε αντίθετοι στις αυξήσεις μισθών που έχουν προκύψει από τις διαπραγματεύσεις που είχαν τα σωματεία μας  με την κυβέρνηση», αναφέρεται σε επιστολή με τις υπογραφές τους. Και συνεχίζουν: «Αυτές οι αυξήσεις είναι σοκαριστικές γιατί οι νοσοκόμες μας, οι διοικητικοί υπάλληλοι και άλλοι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ενώ και οι ασθενείς καθημερινά βιώνουν δυσκολίες εξαιτίας των περικοπών των τελευταίων ετών».
Πάνω από 700 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Όπως αναφέρουν, οι αυξήσεις αυτές είναι άδικες αφού οι νοσοκόμες και οι νοσοκόμοι καθώς και άλλοι επαγγελματίες στον χώρο της υγείας αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές ενω υπάρχει έλλειψη τέτοιου είδους προσωπικού.
Έτσι, ζητούν να ανακληθούν οι αυξήσεις στους γιατρούς και τα χρήματα αυτά να αναδιανεμηθούν στους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας που αγωνίζονται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι μέσες ετήσιες απολαβές ενός γιατρού στον Καναδά ήταν το 2016 περίπου 260.924 δολάρια. Οι αυξήσεις που σκοπεύουν να δοθούν είναι 700 εκατομμύρια δολάρια.