Τρίτη, Μαρτίου 13

ΤΩΡΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ » ΧΡΟΥΣΑΛΑ ΜΠΙΛΙΣΗ». ΗΤΑΝ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ» (BINTEO)

simv
Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό η γυναίκα άφησε πίσω ένα ιδιόχειρο σημείωμα στο οποίο δεν διευκρινίζει τους λόγους που την οδήγησαν στην πράξη της. Ζητάει συγνώμη από τα παιδιά της και δίνει μόνο κάποιες διευκρινίσεις για κληρονομικά ζητήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας, που είδε την γυναίκα να βγάζει τα ρούχα της και να μπαίνει στη θάλασσα. Όλα τα παραπάνω στοιχεία, «δείχνουν» αυτοκτονία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες…

Eνημέρωση 18.36
Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση Χρουσάλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε πνιγμένη σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης, γνωστή ως Κτήμα του Καραγκιόζη.
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
H σορός της 71χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Ιωάννας Μπιλίση, θα αναλάβει το Λιμενικό Σώμα.
Γίνεται λόγος-από τις πρώτες πληροφορίες- για αυτοκτονία, οι λόγοι της αυτοχειρίας όμως δεν γίνονται γνωστοί από το τελευταίο σημείωμα.
Η συμβολαιογράφος, είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση από τα χρήματα των πλειστηριασμών.
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης ύψους 500.000 ευρώ
Η υπόθεση αφορούσε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το 2015.
Σύμφωνα με την αναφορά που είχε υποβάλει η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν φορολογούμενοι απευθύνθηκαν στη ΦΑΕ και έκπληκτοι διαπίστωσαν να έχουν ακόμη εκκρεμότητες με το Δημόσιο παρά το γεγονός ότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Τι είχε δηλώσει στην απολογία της η Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά

Απολογούμενη στην ειδική ανακρίτρια Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, η κατηγορούμενη -που εκείνη την περίοδο είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της- αρνήθηκε την κατηγορία και επικαλέστηκε λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ανακοπής στο Εφετείο και την αναγκαστική εκτέλεση. Υποστήριξε, δε, ότι έχει αποδώσει στο Δημόσιο το σύνολο των χρημάτων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- παρακράτησε.
Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αποφασίστηκε, τελικά, να αφεθεί ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων. Για την παραπομπή της ή μη σε δίκη θα αποφάσιζε το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.
Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από μήνες, κατόπιν αναφοράς της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης. Είχαν απευθυνθεί ιδιώτες, ζητώντας φορολογικές ενημερότητες. Αλλά εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.
Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια.





http://www.makeleio.gr