Δευτέρα, Μαρτίου 12

Ρώσικη Μαφία στο ποδόσφαιρο;;-ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Όποιος πει ότι τα έχει δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλά θα κάνει να καταπιεί τη γλώσσα του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει θεατές αρκετών εικόνων ντροπής στα ελληνικά γήπεδα.

Παιχνίδια έχουν στιγματιστεί και διακοπεί από εισβολές φιλάθλων, από τραυματισμούς διαιτητών, έχουμε αντικρίσει παίκτες να παλεύουν σώμα με σώμα με χούλιγκαν, αλλά αυτό που συνέβη την
Κυριακή στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ  ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το οποίο εν τέλει διεκόπη οριστικά, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο.

Ήδη τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα έχουν ανάμεσα στις πρώτες τους ειδήσεις το γεγονός ότι ένας πρόεδρος ομάδας με το όπλο να βρίσκεται στη θήκη που ήταν κρεμασμένη στη μέση του, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο διακόπτωντας το αγώνα.



Έφερε πάνω του πιστόλι, όπως και οι άνδρες της ασφάλειάς του, με τον φωτογραφικό φακό να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Ο Ιβάν Σαββίδης ξέχασε όσα ευαγγελιζόταν για την εξυγίανση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και απέδειξε ότι απλά ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η κίνησή του αυτή, τη στιγμή που γίνονταν διαβουλεύσεις μεταξύ των διαιτητών, σχετικά με το γκολ του Βαρέλα. Κίνηση που τίναξε το ντέρμπι στον αέρα, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του.

Η εισβολή του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας

Τη στιγμή που οι οπαδοί της ομάδας του επιδείκνυαν κόσμια συμπεριφορά και ανέμεναν να δουν πως θα συνεχιστεί το ματς ο ίδιος έφυγε από τη σουίτα και με τη συνοδεία των μπράβων του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αρχικά με απειλητικές διαθέσεις προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη και σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΑΕΚ τον απείλησε λέγοντάς του «είσαι νεκρός».

Όντας σε έξαλλη κατάσταση, και με τους μπράβους στο πλευρό του, έβαλε στο στόχαστρο τον Βασίλη Δημητριάδη από τον πάγκο της ΑΕΚ.



Με το χέρι πάντα να βρίσκεται πίσω στη ζώνη του, όπως δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα “AS”.

Από εδώ και πέρα οφείλουμε να εστιάσουμε στη στάση των Αρχων. Πως αντέδρασαν εισαγγελεάς και αστυνομία; Είδαν έναν πρόεδρο ομάδας να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο, να κινείται απειλητικά προς τους διαιτητές και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν συνελήφθη ο Ιβάν Σαββίδης και  οι συνοδοί του από τη στιγμή που εισέβαλαν παράνομα στον αγωνιστικό χώρο με τα πιστόλια στις ζώνες και τα τσαντακια τους;

Αυτό το γεγονός δεν θα έμενε ατιμώρητο σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη. Συνέβη στην Ελλάδα με δημόσια μετάδοση από τα κανάλια, που έδειχναν έναν  πρόεδρο να διακόπτει τον αγώνα, επιδεικνύοντας το περίστροφό του και να φεύγει σαν κύριος εν μέσω ιαχών και χειροκροτημάτων από τους οπαδούς της ομάδας τους.

Η παρουσία των Αρχών κωμικοτραγική. Μπροστά στη δύναμη και τα πλούτη του οποιουδήποτε ολιγάρχη συμπεριφέρθηκαν ως υπηρετικό προσωπικό, αγνοώντας τους νόμους που όφειλαν να εφαρμόσουν. Αίσχος!

Το γκολ του Βαρέλα

Διεκόπη οριστικά-Μένει να δούμε με ποιου υπαιτιότητα

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, μετά από δύο ώρες αναμονής και... άπειρες διαβουλεύσεις στα αποδυτήρια διεκόπη οριστικά από τον διαιτητή Κομίνη.

Πάντως ο ρέφερι από τη Θεσπρωτία διέκοψε το ματς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ 1-0.

Ναι καλά διαβάσατε καθώς, ενώ φάνηκε να ακυρώνει το γκολ του Βαρέλα, μετά από υπόδειξη του βοηθού, Ποντίκη, εν τέλει άλλαξε την απόφασή του εντός των αποδυτηρίων, κι έπειτα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν αποφάσισε να το μετρήσει.
 
Πλέον αναμένεται το φύλλο αγώνα για να μάθουμε και τον λόγο της διακοπής του παιχνιδιού, σημείο στο οποίο μέχρι στιγμής υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στις δύο ομάδες,

Τι αναφέρουν οι πλευρές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η πλευρά του δικεφάλου του Βορρά ο Κομίνης έκλεισε το φύλλο αγώνα, με νικητή τον ΠΑΟΚ με 1-0 και εις βάρος της ΑΕΚ, για το γεγονός ότι οι "κιτρινόμαυροι" αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας, για λόγους ασφαλείας.



Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της Ένωσης υποστηρίζουν ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, προσθέτοντας ότι η διακοπή οφείλεται στην εισβολή στον αγωνιστικό χώρο από τον Ιβάν Σαββίδη.

Η φάση που έβαλε φωτιά στο ντέρμπι και η εισβολή του Σαββίδη


Το παιχνίδι διεκόπη στο 90o λεπτό μετά το γκολ του Βαρέλα, που εν τέλει μετά από απόφαση του βοηθού Ποντίκη ακυρώθηκε ως οφσάιντ, πριν η απόφαση των διαιτητων αλλάξει δύο ώρες αργότερα στα αποδυτήρια.

Αρχικά ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ καθώς θεώρησε ότι ο Μαουρίσιο, που βρισκόταν μέσα στη φάση μετά την κεφαλιά του Βαρέλα, όντας σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τη φάση.

Αυτό το γεγονός έβαλε φωτιά στον αγωνιστικό χώρο με τον ιδιοκτήτη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο και να επιτίθεται φραστικά προς τον Κομίνη πριν βάλει στο στόχαστρό του αξιωματούχο από τον πάγκο της Ένωσης.

Μάλιστα o ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ έκανε νόημα με τα χέρια «φεύγουμε», καλώντας ουσιαστικά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια του «απαντά»: «πρόεδρε θέλουμε να παίξουμε».







Παίχτηκε και... ποδόσφαιρο 


Με πολλά νεύρα ξεκίνησε το ματς, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Λέο Μάτος έριξε αγκωνιά στον Λιβάγια, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, ωστόσο ο Κομίνης τον παρατήρησε με την κίτρινη κάρτα, θεωρώντας προφανώς ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον άσο της Ένωσης.

Λίγα λεπτά αργότερα,  έπειτα το φάουλ του Μπακασέτα στον Λέο Μάτος, για το οποίο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο παίκτης της ΑΕΚ, ο Κομίνης απέβαλε για διαμαρτυρίες από το παιχνίδι τον Team Manager του «δικεφάλου» του Βορρά, Παντελή Κωνσταντινίδη καθώς και τον Γιώργο Καλτσίδη από τον πάγκο της «Ένωσης».

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που κύλησε μόνο με κοκορομαχίες και πολλή ένταση οι δύο ομάδες αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρου με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς να ανήκει στους φιλοξενούμενους που «φλέρταραν» με το 1-0 στο 14', όταν ο Αραούχο έπιασε γυριστό μπροστά από την εστία, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα-άουτ.



Στο 32ο λεπτό ο ΠΑΟΚ που προσπαθούσε να αναχαιτίσει την αμυντική γραμμή της Ένωσης είχε την πρώτη του καλή φάση στο ματς, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Κάνιας, που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λαμπρόπουλο και πέρασε κόρνερ.

Η Ένωση πατούσε καλύτερα είχε την μεγαλύτερη στιγμή στο ματς στο 14' με το γυριστό του Αραούχο, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη και με εξαίρεση ένα σουτ του Κάνιας στο 32' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπάρκα.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-0. Στο 52ο λεπτό έπειτα από μπέρδεμα των Μπακάκη-Βράνιες σε τάκλιν που επιχείρησαν, η μπάλα στρώθηκε στον Καμπος, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ωστόσο ο Λαμπρόπουλος σαν από μηχανής Θεός έβαλε την προβολή και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Η μεγάλη ευκαιρία του Κάμπος

Στο 61ο λεπτό ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, όταν ο Μπακασέτας, έκανε το σουτ από πλάγια και θέση μέσα στην περιοχή, βλέποντας όμως τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Πρίγιοβιτς από πλάγια θέση και δεξιά, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα.

Οι καλές φάσεις για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις προσπάθειες των Μπακασέτα και Πρίγιοβιτς

Στο 83ο λεπτό ο Κομίνης απέβαλε τον προπονητή της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ για διαμαρτυρία, ενώ στο 90' εκτυλίχθηκε η φάση που έβαλε φωτιά στο ματς, πριν την εισβολή του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και την διακοπή του ματς από τον Κομίνη, που εν τέλει ήταν οριστική.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0

Κίτρινες:
2' Mάτος (ΠΑΟΚ), 10' Μπακασέτας (ΑΕΚ), 19' Kάμπος (ΠΑΟΚ), 25' Γκάλο (ΑΕΚ), 38' Κρέσπο (ΠΑΟΚ), 54' Αραούχο (ΑΕΚ), 57' Πέλκας (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78' Σάκχοφ), Κάμπος, Λημνιός (55' Μακ), Πέλκας (74' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ):
Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο (82' Μασούντ), Λιβάγια (65' Xριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αραούχο.










 














zougla.gr