Σάββατο, Μαρτίου 3

Σκλαβενίτης: Το νέο συμβόλαιο με τους εργαζόμενους

Σκλαβενίτης: Το νέο συμβόλαιο με τους εργαζόμενους
 Σε αναπροσαρμογή των μισθών προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη, καθώς χθες συμπλήρωσε και τον έναν χρόνο από το deal για την ανάληψη του δικτύου Μαρινόπουλου.
Ειδικότερα, ο όμιλος ο οποίος αποτελεί και τον μεγαλύτερο
εργοδότη στη χώρα, με 21.000 εργαζόμενους,  έχει προχωρήσει στην ενοποίηση των εργασιακών σχέσεων με θέσπιση ενιαίου κανονισμού εργασίας. Η νέα σύμβαση δεν αγγίζει περίπου το 80% των εργαζομένων των οποίων οι μισθοί μένουν ως έχουν, θα υπάρξουν μισθολογικές αναπροσαρμογές σε περίπου 15% χαμηλόμισθων εργαζομένων, ενώ στο υπόλοιπο 3% που αποτελούν περίπου 700 υψηλόβαθμα στελέχη, θα γίνει ισχυρή προς τα κάτω αναπροσαρμογή, με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος επιβράβευσης (bonus).
Το κυρίαρχο που εξάγεται από τη σύμβαση είναι ότι ορίζεται κατώτερος μισθός στα 800 ευρώ (μεικτά) σε εργαζόμενους με λιγότερο από δύο έτη προϋπηρεσίας, ενώ σε εργαζόμενους με περισσότερη εμπειρία, ο κατώτερος μισθός ορίζεται στα 860 ευρώ μεικτά.
Παράλληλα, ο όμιλος σχεδιάζει να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την σύγχρονη εποχή, προσθέτοντας στις υπηρεσίες του  και το πρώτοdelivery center, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα υπηρεσία με τις τηλεφωνικές παραγγελίες, η οποία και λειτουργούσε αρκετά χρόνια για διανομή τροφίμων κατ’ οίκον.