Τρίτη, Μαρτίου 20

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΡΗΤΩΝ: «ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΓΚΙ»

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

”’ÀÀ¡À«‘«—…œ √…¡ ‘«Õ á ≈ƒœÕ…¡ ”‘«Õ ¡»«Õ¡  ¡÷…Œ≈…” ”’ÃÃ≈‘≈◊œÕ‘ŸÕ ¡–œ ‘«Õ  —«‘«
Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις που προκαλούν ανησυχία τείνουν να λάβουν οι απειλητικές επιστολές και τα εξώδικα Συλλόγων ανά την Ελλάδα προς τους έλληνες βουλευτές αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Προέδρου της Βουλής για εξώδικο 25 σελίδων που εστάλη στους 300 της Βουλής κατηγορώντας όποιον ψηφίσει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για εσχάτη προδοσία που τιμωρείται με ισόβια ή θάνατο, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης αποκάλυψε ότι εστάλη και αντίστοιχη ανοιχτή επιστολή από το λεγόμενο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, την οποία ο ίδιος έλαβε μέσω mail.
Οι συντάκτες της νέας επιστολής, αφού κατακεραυνώνουν όσους πολιτικούς τάσσονται υπέρ μίας ονομασίας erga omnes που θα συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», καταλήγουν προειδοποιώντας τους βουλευτές:
«Σας προειδοποιούμε πως με όποια ψήφο σας παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας θα είστε ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΚΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις όποιες συνέπειες προκύψουν… Επιβάλλεται να σταματήσετε».
Με αφορμή το νέο παραληρηματικό κρούσμα ο κ. Δανέλλης ζήτησε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, τονίζοντας ότι εκτός από «γελοία» όλα αυτά ενέχουν «υψηλή επικινδυνότητα», καθώς απειλούνται ευθέως οι βουλευτές. Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε για την επιστολή από την Κρήτη ότι οι συντάκτες του έχουν ως φόντο το Αρκάδι ωσάν να απειλούν με νέο Κούγκι.

makeleio.gr/