Πέμπτη, Μαρτίου 8

«Απόβαση» Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη: Θα γίνει αμερικανική βάση;

Στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ΝΑΤΟ πάνε βόρεια Ελλάδα
 Newsroom
Κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, αναμένεται να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη ίσως και μέσα στην βδομάδα που διανύουμε, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, το κλιμάκιο θα αποτελείται τόσο από στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, όσο και του ΝΑΤΟ, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές αντικείμενο της επίσκεψης και των συναντήσεων τους. Το σίγουρο είναι ότι θα επισκεφθούν το λιμάνι, όπου πριν από λίγο καιρό προσγειώθηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα προερχόμενα από την Ρουμανία, αποσυναρμολογήθηκαν και με αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρθηκαν στην Ισπανία.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι συζητήσεις μπορεί να αφορούν σε ενδεχόμενη δημιουργία αμερικανικής βάσης στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αλλά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις Καστανιές, τους οποίους οι Τούρκοι εξακολουθούν να κρατούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.