Κουτσούμπας: Θέλουν να λύσουν το Σκοπιανό κρατώντας τη σημαία ΝΑΤΟ και και ΗΠΑ

Έκκληση για επαγρύπνηση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την
αποψινή ομιλία του στη συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Αττικής, στην πλατεία Συντάγματος.

«Κανείς να μην πιαστεί στα δίχτυα του εθνικισμού που δηλητηριάζει τους λαούς, για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές τους, τους αστούς και το σάπιο σύστημά τους», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επικίνδυνα σχέδια που απεργάζονται ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ και τους οξύτατους ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και των αγορών, μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ μίλησε και για τον «ηγεμονικό ρόλο» που διεκδικεί η Τουρκία.

Για το Σκοπιανό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να λύσει το ζήτημα της ονομασίας κρατώντας τη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ «όχι τυχαία με ορίζοντα τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλη – και την ένταξη της γειτονικής χώρας στον ιμπεριαλιστικό αυτό οργανισμό», τονίζοντας ότι εγγύηση είναι η μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Πραγματική λύση «σημαίνει εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των διεκδικήσεων, εξασφάλιση του απαραβίαστου των συνόρων, που αυτό σημαίνει αλλαγές τώρα και όχι στο απώτερο μέλλον στο Σύνταγμα των Σκοπίων, η όποια σύνθετη ονομασία erga omnes να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό και να ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει ιστορικά διαμορφωμένο «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» εθνότητα, «μακεδονική» γλώσσα, που είναι η βάση του αλυτρωτισμού και ότι εγείρουν ζητήματα ύπαρξης μειονότητας, άρα και διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων της κλπ», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η Μακεδονία είναι μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια, που σήμερα δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα, αλλά έχει μοιραστεί με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου μεταξύ βαλκανικών χωρών. Με αυτή την έννοια και το σύνθημα διάφορων θερμοκέφαλων ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική εγείρει αλυτρωτισμό, εθνικισμό, διεκδικήσεις σε βάρος εδαφών άλλων διαμορφωμένων πλέον κρατών», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ως προς τις εξελίξεις στη Συρία, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι εκεί δοκιμάζονται και οι γεωπολιτικές και οικονομικές συμμαχίες ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, που μπορεί να επιταχύνουν γενικότερες εξελίξεις» και σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε και την απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ «επιδιώκοντας να βάλουν ταφόπλακα στην πάλη του λαού της Παλαιστίνης για βιώσιμο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.


https://taxalia.blogspot.gr/2018/02/blog-post_5
https://taxalia.blogspot.gr/2018/02/blog-post_5