Κυριακή, Μαρτίου 11

Εικόνες από το συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για το  συλλαλητήριο συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται επί 10 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μετά την σύλληψη τους από τους Τούρκους στις Καστανιές. ev3Κόσμος κάθε ηλικίας από την περιοχή και όλο τον Έβρο και τη Θράκη έδωσε το «παρών» ενώ εκεί ήταν και  δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, όπως αναφέρει το evros-news.gr.





Πρόκειται για μία πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως του ιστορικού και πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Καστροπολίτες Γνώση και Δράση", της Β ΕΛΜΕ Έβρου, του Σπάρτακου Κομοτηνής και πολλών άλλων που συμπαρίστανται.
Στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, έχουν οργανωθεί ομαδικές αναχωρήσεις, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να δώσει το παρόν, ως "απάντηση" στην προκλητικότητα των Τούρκων.
Ποδηλατάδα - Ορεστιάδα
Νωρίτερα, σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησαν τα μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Ορεστιάδας, αλλά και μη μέλη που πραγματοποίησαν προδηλατάδα στην περιοχή για τη στήριξη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Η ποδηλατάδα ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί από την κεντρική πλατεία της πόλης με κατεύθυνση το χωριό Καστανιές, στα σύνορα με την Τουρκία. Εκεί τους υποδέχθηκαν κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών.
Όλοι τους συμπαρίστανται στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, με τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου να προκαλεί ρίγη συγκίνησης δηλώντας πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: «Οι άνδρες, οι γυναίκες και οι μανάδες».
Με αυτή του τη φράση θέλησε να δείξει πώς όλος ο νομός Έβρου έχει «αγκαλιάσει» τις μητέρες του Δημήτρη και του Άγγελου που δέκα ημέρες τώρα αγωνιούν για τα παιδιά τους, που κρατούντα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.