Τετάρτη, Μαρτίου 7

ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ “ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ” Παραχώρηση θαλάσσιου χώρου μας άνωθεν της Κέρκυρας στην Αλβανία…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου ....Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού
της “Ελλήνων Πολιτείας”
Έγραφα στη στήλη μου “Τσουκνίδα” στην Ελεύθερη Ώρα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018: “Από αλβανική πηγή σε ανώτερο επίπεδο, ενημερωθήκαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί τον όρο “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα της γείτονας χώρας των Σκοπίων! Επίσης, μας είπαν πως, θα αποδεχτεί και την “Μακεδονική γλώσσα”!

Αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτήν την υψηλή πληροφορία!

Ωστόσο, η πηγή μας συνεχίζοντας μας είπε πως, ζητήθηκε από την Αλβανία η συνδρομή της κυβέρνησής της, ώστε να βοηθήσει για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από το αλβανικό στοιχείο των Σκοπίων!

Μας μεταφέρθηκε δε πως, ως ανταλλάγματα θα δοθούν η μελλοντική άρση του εμπολέμου και το άνοιγμα συζήτησης για τις περιουσίες των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία!

Επαναλαμβάνω πως, παρ΄ ότι η πηγή είναι ανωτέρου επιπέδου, εν τούτοις δεν είναι δυνατόν να πιστέψω πως μπορεί να ευσταθεί αυτού του είδους η πληροφόρηση”!




Τα “υπόλοιπα” του Στάλιν και του “Συμμοριτοπόλεμου”…




Ωστόσο, πριν στεγνώσει το μελάνι αυτής της υψηλής πληροφόρησης, έρχεται η είδηση που επιβεβαιώνει τα παραπάνω! Και η οποία αποδεικνύει τη δουλικότητα αυτής της κυβερνήσεως! Της κυβερνήσεως των ηττημένων κατσαπλιάδων του “Συμμοριτοπόλεμου”! Των πρώην Σταλινικών, που μεταπήδησαν από το ΚΚΕ στο ΣΥΡΙΖΑ και ελέω της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν κάτσει στο πετσί της Ελλάδος και της ρουφούν το αίμα! Παραχωρώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους Τούρκους, στους Αλβανούς, στους Σκοπιανούς, στους Βούλγαρους, χωρίς ίχνος ελληνικής συνείδησης! Προβληματισμό που έθετα και στο Κυριακάτικο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα, λέγοντας πως η Ελλάδα δέχεται πολυμέτωπη επίθεση από Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία! Και έθετα το ερώτημα: “Η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, είναι πανέτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτήν την πολυμέτωπη επίθεση από τους κακούς μας γείτονες;;”!




Παραχωρούμε θαλάσσιο χώρο στην Αλβανία…




Η είδηση λοιπόν που παίζει στα ΜΜΕ της Αλβανίας και αποκρύπτεται από τα δικά μας, γιατί εμείς έχουμε προφανώς πιο σημαντικά θέματα για να ασχοληθούμε, όπως τα τούρκικα σήριαλ, τα τηλεπαιχνίδια της υποβάθμισης της νοημοσύνης του Έλληνα, τα παιχνίδια στρατολόγησης πρακτόρων του εχθρού κ.α., είναι πως η Ελλάς παραιτείται του δικαιώματος να θεωρείται ως σημείο εκκίνησης των 12 μιλίων η βραχονησίδα Μπακρέτα, βόρεια της Κέρκυρας, δίνοντας στην Ελλάδα τα ¾ του θαλάσσιου χώρου της περιοχής και πλέον η Αλβανία αποκτά κυριαρχικά δικαιώματα στο τμήμα της θάλασσας που είχε συμφωνήσει ότι, δεν είχε δικαιώματα με τη συμφωνία του 2009 (Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη)! Έτσι, επεκτείνει η Αλβανία προς τα δυτικά την κυριαρχία της, προς τα τεμάχια “Ιόνιο 1” και “Ιόνιο 2” τα οποία με τη συμφωνία του 2009 είχαν παραχωρηθεί στην Ελλάδα! Αυτή η συμφωνία είχε επικυρωθεί από το αλβανικό κοινοβούλιο, αλλά με υπόγεια παρέμβαση της Τουρκίας, ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο επαναπροσδιορίζεται η ΑΟΖ και ίσως αυτή η συμφωνία να αποτελέσει το μοντέλο και για την περίπτωση του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο), σε σύντομο χρονικό διάστημα γρήγορα»! (πηγή: Pro News.gr)!

Εάν συνέβη κάτι τέτοιο, θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και να οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο για την παραχώρηση κυριαρχικών ελληνικών δικαιωμάτων! Γιατί, εάν υποχωρήσαμε, από την επιτυχία της κυβερνήσεως Καραμανλή, τότε εδώ, ενδεχομένως να υπάρχει αδίκημα Εσχάτης Προδοσίας!

Θα πρέπει άμεσα να προβεί σε δηλώσεις ο κ. Νίκος Κοτζιάς, για να μας εξηγήσει για το τι ακριβώς συμφώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του; Θα πρέπει να μας απαντήσει, εάν συναίνεσε η Ελλάς στις απαιτήσεις του Έντυ Ράμα!!




Οι Μπολσεβίκοι σαρώνουν όλες τις Συμφωνίες στο πέρασμά τους…




Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν γνωρίζει το πολύ απλό: “Στην επιθετικότητα του αντιπάλου δεν απολογείσαι και δεν αμύνεσαι, αλλά, αντεπιτίθεσαι και δημιουργείς πλεονέκτημα”! Εκτός και αν εκτελείς εντολές ξένων δυνάμεων και πράττει διαφορετικά!

Αυτήν την τακτική όμως, την γνωρίζει πολύ καλά ο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν και την μετέφερε και στο φερέφωνό του, τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντυ Ράμα! Ο οποίος τον Μάιο του 2015 με ρηματική διακοίνωση προς το ΥΠΕΞ μας, αμφισβήτησε την οριοθέτηση της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά μας, άνωθεν της Κέρκυρας, αφού θεωρεί πως καταλαμβάνει μέρος της υφαλοκρηπίδας της Αλβανίας!

Να θυμίσουμε πως, τον Απρίλιο του 2009 ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η ΥΠΕΞ μας Ντόρα Μπακογιάννη μεταβαίνουν στην Αλβανία, για να έχουν συναντήσεις με την αλβανική ηγεσία, προκειμένου να υλοποιήσουν, υπογράφοντας, τη συμφωνία για την ΑΟΖ, μετά από διαπραγματεύσεις 2 ½ ετών!

Έτσι, οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, υπογράφουν την οριοθέτηση της ΑΟΖ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκφώνησε λόγο στο Αλβανικό Κοινοβούλιο!

Αλλ΄ όμως, τον Ιούνιο του 2009, διεξάγονται εκλογές στην Αλβανία και παρ΄ ότι το κόμμα του Σαλί Μπερίσα κέρδισε εκ νέου τις εκλογές, το σοσιαλιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης τον αναγκάζει να στείλει το ζήτημα της ΑΟΖ στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο και ακυρώνει τη Συμφωνία!

Παρ΄ όλα ταύτα η Συμφωνία σιωπηλώς ίσχυε μέχρι τον Μάιο του 2015, όταν και ο Έντυ Ράμα ζητάει την επαναδιαπραγμάτευσή της!

Να θυμίσουμε πως, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει ότι είχαν γίνει ισχυρές παρεμβάσεις από τουρκικής πλευράς, γιατί η ακύρωση της Συμφωνίας ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας θα δημιουργούσε πρόκριμα των συζητήσεων οριοθέτησης ΑΟΖ στο Αιγαίο μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας!

Φήμες δε, εκείνη την εποχή έκαναν λόγο για δωροδοκία Αλβανών δικαστών από την πλευρά της Τουρκίας!




Να διαψεύσει ο Νίκος Κοτζιάς…




Έτσι, με τις πλάτες της Τουρκίας, ο Έντυ Ράμα και η Αλβανία δείχνουν ένα πρόσωπο ανυποχώρητο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδος τους!

Το ζήτημα είναι εμείς τι ακριβώς κάνουμε!

Εντάσσεται η σημερινή στάση της Αλβανίας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών και που υποτίθεται θα της ανοίξει την πόρτα της Ευρωπαικής Ενώσεως; Όταν ήδη δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ομογενείς μας στην Βόρεια Ήπειρο;

Κατανοούμε ότι, η επαναπροσέγγιση της Συμφωνίας για την ΑΟΖ από την πλευρά της Αλβανίας, αφορά τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Κέρκυρας! Όταν η Αμερικανική πολυεθνική εταιρεία Shell έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στην ευρύτερη περιοχή!

Γι΄ αυτό, για άλλη μια φορά καλούμε του ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, να διαψεύσει τις φήμες περί της ακύρωσης της Συμφωνίας της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή!


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr