Σάββατο, Μαρτίου 10

«ΒΟΜΒΕΣ» ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ : «Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ !

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ME TOYΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΛΥΚΟΥ; ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ;;
collage-2-768x384
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κρύβεται κάτι» πίσω από την είσοδο των δύο ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο αφήνει σε συνέντευξή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην τουρκική δικαιοσύνη για τη διαλεύκανση του θέματος.

Μιλώντας στον ιστότοπο της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit την Παρασκευή, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για τους Έλληνες στρατιωτικούς και ποτέ θα επιστρέψουν στη χώρα τους. 
«Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα… Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

«Δεν θα κάνουμε ανταλλαγές»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτών με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς του ελικοπτέρου που μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πήγαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο, ο κ. Τσαβούσοβλου το αποκλείει.
«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι… Άλλωστε τους έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.
«Στην Τουρκία έχουμε δύο Έλληνες ομήρους» δήλωσε στο μεταξύ την Παρασκευή από το Βουκουρέστι ο Πάνος Καμμένος, την ίδια ώρα που τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και προσωπικά ο πρωθυπουργός- προσπαθούν να κρατήσει χαμηλούς τόνους.makeleio.gr/