Σάββατο, Μαρτίου 17

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω το μπότοξ;

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να ξεκινήσω το μπότοξ;
Όσο συμφιλιωμένη κι αν είσαι με το χρόνο και τις αλλαγές που αυτός επιφέρει στο δέρμα και το σώμα σου, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που σε αγχώνουν. Γιατί όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες και νέες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όσο είσαι νέα, δεν σου περνάει καν από το μυαλό να σκεφτείς ποια κρέμα ημέρας είναι η καλύτερη, ή πως θα διατηρήσεις το πρόσωπό σου νεανικό για πάντα. Μέχρι που βλέπεις στον καθρέφτη σου την πρώτη ρυτίδα.
Κι εκεί αρχίζεις να ψάχνεις για όλα τα μυστικά ομορφιάς που θα εμποδίσουν το χρόνο να περάσει από πάνω σου, όσο αυτό είναι δυνατό. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες απορίες των γυναικών και σου δίνουμε τις απαντήσεις που χρειάζεσαι για να κάνεις τον χρόνο, σύμμαχό σου.


#1 Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνω μπότοξ;
Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να κάνεις μπότοξ. Εξαρτάται καθαρά από το πως αισθάνεσαι με τον εαυτό σου. Αν έχεις πολλές ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, τόσο γύρω από τα μάτια, όσο και στο κούτελο και γύρω από το στόμα σου, ακόμα και όταν το πρόσωπό σου είναι σε απόλυτη ηρεμία, τότε μπορείς να σκεφτείς να κάνεις μπότοξ. Το σίγουρο είναι ότι θα σε ανανεώσει και το πρόσωπό σου θα δείξει αμέσως πιο νεανικό και ξεκούραστο.
#2 Πως θα προφυλάξω το δέρμα στο λαιμό μου από τη χαλάρωση που επιφέρει ο χρόνος;
Το δέρμα στο λαιμό είναι το πιο δύσκολο σημείο, διότι άπαξ και κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες  και η χαλάρωση, δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ένας τρόπος για να προφυλάξεις το δέρμα στο λαιμό από το να γεράσει γρήγορα είναι να κάνεις συχνά μασάζ στην περιοχή με ειδικά serum και να χρησιμοποιείς ειδικά σαπούνια για την περιοχή, ξεκινώντας κάτω από το πηγούνι και φτάνοντας μέχρι το ντεκολτέ. Μην κάνεις το λάθος να χρησιμοποιήσεις κρέμες σώματος στην περιοχή του λαιμού, διότι το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και πολύ λεπτό και δεν πρέπει να το επιβαρύνεις με πολλά προϊόντα. Αν το δέρμα στο λαιμό σου έχει αρχίσει ήδη να χαλαρώνει, τότε συμβουλεύσου το δερματολόγο σου, ο οποίος θα σου δώσει μια θεραπεία που βασίζεται στο κολλαγόνο, την οποία θα ακολουθήσεις για 3 με 6 μήνες, για να δεις το δέρμα σου να σφίγγει. Αν επιθυμείς πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορείς να καταφύγεις στο μπότοξ.


#3 Πώς μπορώ να κρύψω τις ρυτίδες;
Οι ρυτίδες έχουν διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο δέρμα κι αυτό τις κάνει περισσότερο ορατές. Υπάρχουν στην αγορά ειδικά serum με υαλουρονικό οξύ, που «γεμίζουν» τις ρυτίδες και κάνουν το δέρμα του προσώπου πιο λείο. Μπορείς επίσης να κρύψεις τις ρυτίδες του προσώπου με ένα σωστό μακιγιάζ. Άπλωσε κάτω από τα μάτια σου ένα concealer που θα καλύψει τις ρυτίδες, θα φωτίσει το βλέμμα σου και αμέσως θα δείξει πιο λαμπερό και ξεκούραστο. Προσοχή στο χρώμα του concealer! Επίσης, επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτό, απέφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα. Άπλωσε το concealer καλά κάτω από τα μάτια αλλά και στο πλάι κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα επάνω.
#4 Ποιες τροφές βοηθούν να παραμείνει το δέρμα ελαστικό;
Οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3, ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα και η πέστροφα, βοηθούν τρομερά το δέρμα σου. Όπως επίσης και τα λαχανικά, τα εσπεριδοειδή και ο λιναρόσπορος.